16 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO/VIDEO: Raiul caprelor negre, descoperit de un maramureșean în comuna Rodna

Maramureșean la origni, Ioan Muntean iubește muntele. Într-o drumeție prin Parcul național Munții Rodnei de pe raza comunei Rodna a descoperit „raiul caprelor negre”.

Capra neagră – sau bijuteria munților – este o specie protejată de lege, în România. Numărul acestora a scăzut considerabil acum câțiva ani. Tocmai de aceea s-a și decis protejarea lor. Acestea puteau fi văzute doar în unele locuri din România.

În Munții Rodnei se pare că le place atât de mult, încât zona a devenit „un rai” pentru ele.

Ioan Muntean, maramureșean la origini, a surprins zeci de exemplare în zona muntoasă a comunei Rodna.

Aș crede că am găsit Paradisul caprelor negre, undeva în Parcul Național Munții Rodnei. Au existat cândva și momente critice pentru acest animal-simbol, dar cred că lucrurile au început să meargă pe calea normală, calea cea bună”, comentează acesta pe pagina de Facebook a acestuia, în postarea unui prieten.

În penultima zi a lunii august, Ioan Muntean a postat imagini cu caprele negre surprinse pe teritoriul Parcului Național Munții Rodnei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...