9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

FOTO/VIDEO: Raiul caprelor negre, descoperit de un maramureșean în comuna Rodna

Maramureșean la origni, Ioan Muntean iubește muntele. Într-o drumeție prin Parcul național Munții Rodnei de pe raza comunei Rodna a descoperit „raiul caprelor negre”.

Capra neagră – sau bijuteria munților – este o specie protejată de lege, în România. Numărul acestora a scăzut considerabil acum câțiva ani. Tocmai de aceea s-a și decis protejarea lor. Acestea puteau fi văzute doar în unele locuri din România.

În Munții Rodnei se pare că le place atât de mult, încât zona a devenit „un rai” pentru ele.

Ioan Muntean, maramureșean la origini, a surprins zeci de exemplare în zona muntoasă a comunei Rodna.

Aș crede că am găsit Paradisul caprelor negre, undeva în Parcul Național Munții Rodnei. Au existat cândva și momente critice pentru acest animal-simbol, dar cred că lucrurile au început să meargă pe calea normală, calea cea bună”, comentează acesta pe pagina de Facebook a acestuia, în postarea unui prieten.

În penultima zi a lunii august, Ioan Muntean a postat imagini cu caprele negre surprinse pe teritoriul Parcului Național Munții Rodnei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.