25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

FOTO/VIDEO: Rămas bun…!

Din păcate, a venit vremea să ne luăm rămas bun… A fost un simbol al orașului, a fost construit în anul 1905, de oamenii din Sîngeorz-Băi care au pus mână de la mână și au îndrăznit să se înhame și la un credit bancar din Viena – pentru a construi primul hotel din județ…!

Este vorba despre faimoasa Vilă 13 din Sîngeorz-Băi – un adevărat simbol al stațiunii, o clădire construită în 1905 de localnicii care, în acea vreme, au luat un credit bancar din Viena și au pus mână de la mână pentru a o transforma în Hotelul HEBE, primul hotel din județ prin care s-au perindat o serie de mari personalități ale acelor timpuri – a anunțat ieri pe pagina sa de Facebook primarul stațiunii, Traian Ogâgău.

Această clădire a fost construită de strămoșii noștri, ai sîngeorzenilor, și de administrațiunea de atunci, cunoscând potențialul apelor și a zonei pe care Noi, împreună, dorim să le repunem în valoare! Astăzi, din păcate , a venit vremea să ne luăm rămas bun de la ea, să comemorăm sacrificiul înaintașilor noștri, să facem UN PROIECT FRUMOS și să clădim ceva util pentru stațiune!”, a mai scris Traian Ogâgău.

[arve url=”https://www.facebook.com/traian.ogagau.9/videos/2032831217037562/?t=8″ /]

Cuvintele sunt însoțite și de fotografii de epocă, dar și de un scurt film care ilustruzează starea de degradare în care a ajuns clădirea monument, despre a cărei demolare se discută de ani de zile:

SÎNGEORZ-BĂI: Vila 13, un real pericol pentru trecători!

Primarul le-a sugerat celor mai nostalgici locuitori din Sîngeorz-Băi să-și aleagă o cărămidă sau un obiect dintre resturile vilei – „pentru a construi ceva simbolic… sau… în amintirea străbunicilor noștri!
Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți cei care au participat la construirea acestui frumos proiect la acea vreme, iar nouă răbdare și înțelepciune!”, a mai transmis primarul Traian Ogâgău.

Video by Cristi Rus

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...