-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

FOTO/VIDEO – Scandal la Nepos: Primarul a cerut scoaterea proiectului de apă și canalizare de pe Programul Anghel Saligny

Neposenii au ieșit în stradă zilele trecute. Motivul? Primarul a cerut scoaterea de pe lista de finanțare „Anghel Saligny” a proiectului de Apă și Canalizare.

În septembrie anul trecut, Consiliul Local Feldru aproba depunerea pentru finanțare prin programul Anghel Saligny a poriectului „Extindere Apă și Canalizare în Nepos”.

La începutul lunii septembrie 2022, câțiva consilieri locali ai comunei Feldru au făcut publică o informație. Primarul ar fi cerut scoaterea proiectului din programul Anghel Saligny, fără a-i consulta pe consilieri. Fapta a fost clasificată drept „abuz în serviciu”.

„ABUZ ÎN SERVICIU a PRIMARULUI CONTRA INTERESELOR PUBLICE! Las aici o explicație pe scurt de unde a pornit totul:

  •  La data de 04.11.2021 în ședința ordinară a Consiliului Local pe ordinea de zi a fost supus votului și APROBAT în unanimitate PROIECTUL „EXTINDERE REȚEA DE CANALIZARE ÎN SATUL NEPOS” și cererea de finanțare a proiectului prin programul național „Anghel Saligny”. (Deci au fost aprobate ambele și proiectul și cererea de finanțare).
  • Unde s-a făcut abuzul:
    • La data de 10.08.2022, domnul primar DE UNUL SINGUR, fără o consultare a Consiliului Local, fără o consultare și o informare a cetățenilor trimite o cerere către Ministerul Dezvoltării prin care cere efectiv RENUNȚAREA LA FINANȚAREA PROIECTULUI, asta în ideea în care finanțarea era asigurată 100% și integrală” au scris consilierii pe pagina lor de Facebook.

În urma acestei informații, localnicii din Nepos s-au revoltat. În 5 septembrie au ieșit în stradă și au cerut explicații.

Primarul s-a prezentat și el între cetățenii revoltați. Și le-ar fi explicat care au fost motivele pentru care a cerut retragerea proiectului din programul Anghel Saligny.

Consilierii au trimis la rândul lor o solicitare către Ministerul Dezvoltării. Prin aceasta cereau să nu se ia cont de solicitarea primarului.

Domnule primar este joi! Am așteptat până se termină programul de lucru și nu am primit nimic, nici o informare legată de canalizare cum că ați depus la CNI așa cum ați spun luni la întâlnire.

NE-AȚI MINȚIT DIN NOU

Am trimis o sesizare Ministrului Dezvoltării în care l-am rugat să nu ia în considerare decizia dumneavoastră, iar astăzi am făcut o plângere pentru abuz în serviciu.

Nu știm în ce măsură veți fi tras la răspundere, probabil veți fi achitat, dar cu siguranță în cele peste 160.000 mii de vizualizări pe facebook ați fost aspru judecat. Veți rămâne PĂTAT și ați intrat cu siguranță în ISTORIA neagră a acestei comune” au scris consilierii pe aceeași pagină de Facebook.

Cum comentează primarul 

Contactat de reporterii Bistrițeanul.ro, primarul susține că decizia a fost una bună.

Am ales să retrag de pe Anghel Saligny proiectul de extindere a rețelei de apă și canalizare deoarece a rămas pe CNI. Are mai multe șanse să fie finanțat prin CNI decât prin Anghel Saligny. Plus că nu am vrut să pierd finanțarea pentru alte proiecte depuse pe Anghel Saligny. 

Mai avem depuse încă patru proiecte:

  • asfaltare străzi Feldru în urma lucrărilor de apă și canalizare
  • asfaltări străzi Nepos după ce se va realiza rețeaua de apă și canalizare
  • asfaltări străzi Feldru unde NU se vor face lucrări de apă și canalizare
  • podul peste Someș, la Nepos.

Proiectul „Extinderea rețelei de apă și canalizare în Nepos” a fost depus la CNI tot cam în aceeași perioadă când a fost depus și la CNI. Dar pe programul Anghel Saligny ai voie la proiecte de o anumită sumă. Și atunci am luat această decizie. 

Știu că unii consilieri, care nu cunosc legea, au stârnit cetățenii. Le-am explicat și lor același lucru. Știu că au trimis și ei o sesizare către Ministerul Dezvoltării. Nu știu cum se va finaliza acest lucru. Vom vedea!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Grigore Țiolan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: