6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO/VIDEO – Schullerwald s-a transformat în „capitala” gulașului pentru câteva ore. Cu ce rețete inedite au venit concurenții

Astăzi, pădurea-parc Schullerwald a găzduit astăzi deja tradiționalul concurs de gătit gulaș, în cadrul Maialului Unguresc. Peste 15 echipe s-au încumetat să gătească renumitul preparat unguresc, după cele mai inedite rețete.

Motocicliști, pompieri, restaurante sau simpli gurmanzi s-au întrecut astăzi la gătit gulaș, în pădurea-parc Schullerwald. Deja tradiționalul concurs de gătit gulaș e parte din Maialul Unguresc, sărbătoare ținută cu sfințenie secole de către comunitatea maghiară din Bistrița.

Echipele și-au luat în primire materia primă încă de la primele ore ale dimineții. A urmat tăierea cărnii și a legumelor și multe ore de așteptare lângă ceaun. La final, diferența a fost dată fie de ingredientele și condimentele folosite, fie de tehnică.

Dacă unii au mizat pe o variantă inedită, marocană, alții nu s-au abătut de la rețeta tradițională ungurească. Pentru a avea spor, reprezentanții comunității maghiare au cântat și au dansat pe scena special amenajată.

„Rețeta e una clasică: sare, boia, piper, chimen, busuoic, cimbru, usturoi. Prăjim cărnița puțin, o călim puțin, după care o scoatem afară, iar în sosul acela călim ceapa, morcovul și ardeii. După aceea le punem toate împreună, cu condimentele, la foc mic. Trebuie să pui pasiune și să ai prietenii alături ca totul să iasă bine”, precizează bucătarul de ocazie Viorel Gheorghiu, care astăzi a renunțat la cascheta de pompier pentru a găti pentru alții.

Câștigătorii au fost motocicliștii de la Boierii Nordului, care nu au renunțat nici la pălării și nici la motoare când au gătit.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=saS0zCJZQgo” /]

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: