-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

FOTO/VIDEO: Școli și cămine culturale modernizate cu aproape 7 milioane de lei, pe Valea Bârgăului

Un capitol foarte important pentru primarul Vasile Șut din Tiha Bârgăului este educația. „Am solicitat finanțare pentru toate școlile. Cu fonduri de la guvern, în 2017 s-au reabilitate școlile din Piatra Fântânele și Mureșenii Bârgăului”, a explicat edilul.

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul Live, primarul Vasile Șut a admis că educația este un capitol foarte important al administrației sale.

La școala din Piatra Fântânele, înainte de reabilitare, sălile erau mici, aveau doar sobe pentru încălzit, iar toaletele erau în curte. Acum elevii de acolo au cele mai bune condiții.

Tot în 2017 au fost reabilitate etajul și acoperișul școlii din Mureșenii Bârgăului. Parterul fusese modernizat înainte. În 2018 au intrat în reabilitare totală școlile din Tiha Bârgăului și Tureac.

La Tureac școala gimnazială a fost extinsă, lucrările totale depășind 660.000 lei. Cu 718.000 de lei a fost reabilitată și Școala Gimnazială din Tiha Bârgăului.

Tot aici a fost construită și o grădiniță cu program prelungit. Investiția s-a ridicat la 3 milioane de lei, din fonduri europene.

Administrația se confruntă, totuși, cu o problemă. localitatea Tiha Bârgăului este foarte întinsă, fiind aproape de Prundu Bârgăului. Aici există un liceu foarte bun, iar părinții preferă sa-și ducă acolo copiii. Așa se face că numărul de copii a tot scăzut în ultimii ani la școala din Tiha.

În plină execuție se află și reabilitarea și modernizarea căminelor culturale din Tiha Bârgăului și Tureac. Investiția se ridică la 2,7 milioane de lei.

Alte detalii despre investițiile și problemele administrației din Tiha Bârgăului puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F973567876406593%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: