16.3 C
Bistrița
sâmbătă, septembrie 23, 2023

FOTO/VIDEO: Sute de spectatori au încins atmosfera în prima seară de concerte, la Festivalul Celtic Transilvania

Sute de persoane au luat cu asalt platoul de lângă Băile Figa, acolo unde ieri a început Festivalul Celtic Transilvania – un eveniment complex, unic în România şi în estul Europei, care își așteaptă și astăzi spectatorii cu o mulțime de surprize.

Concerte extraordinare, activități de reconstituire istorică a perioadei celtice transilvănene, muzică folk, rock și metal, ateliere meșteșugărești și o minunăție de sat celtic – vă așteaptă și astăzi lângă Beclean, după ce ieri a avut loc deschiderea oficială și lansarea cărții „Celtic. O poveste de iubire”, scrisă de Călin Ioan Acu, autorul oferind și autografe celor prezenți. Prima seară s-a încheiat cu o serie de șapte concerte susținute de ERA DIVINA (RO), BEAUTY AND THE RAT (RO), OPEN ACCES (PL), HTETHTHEMETH (RO), E-AN-NA (RO), SYN ZE SASE TRI (RO), GAV (RO).

Surprizele se vor ține lanț și astăzi, când publicul va avea ocazia să asiste la o spectaculoasă paradă a motocicliștilor care vor defila pe traseul Băile Figa – Beclean (intersecția Podul Meleșului) și retur – fiecare motociclist fiind însoțit și de câte un războinic antic.

Concertele încep astăzi la ora 17:00 și se vor sfârși târziu în noapte, la Festivalul Celtic Transilvania fiind invitate azi trupele  THERMAL FAULT (RO), SYMPHRESS (RO), CELTIC FAIRIES (RO), HARMASAR (MD), VRANI VOLOSA (BG), IRDORATH (BY), ALTAR OF OBLIVION (DK), AETHER (PL) și PLEMYA (BY).

[arve url=”https://www.facebook.com/CelticTransilvania/videos/2007529765937477/” /]

O paradă a grupurilor de reconstituire istorică va avea loc și în interiorul Complexului Turistic Băile Figa, de la ora 16:00, urmând ca la ora 16:30 să înceapă și activitățile în Satul Celtic. Tot astăzi, de la ora 17:00 va fi prezentată publicului Asociația Terra Celtica din Polonia care a sosit la Beclean pregătită să explice totul despre îmbrăcămintea celtică masculină și feminină, dar și cu un atelier de bijuterii. Programul continuă cu următoarele activități:

17:30 – 18:30 Deschiderea atelierului de făurit bijuterii celtice – Latene Art din Cehia; deschiderea atelierului de tir dacic și roman – Castrum Novis Sibiu și Asociația Culturală Geto-dacii din Moldova; Deschiderea atelierului meșterului dac Tarbus și demonstrații de fierărit antic.

18:30 – 19:00 Activități meșteșugărești în interiorul Satului Celtic.

19:00 – Prezentare de echipamente dacice – nobili și războinici daci, istoricul dacilor din Moldova, armele dacilor – Asociația Culturală Geto-dacii din Moldova.

19:30 – Gladiatorii asociației Virtus Antiqua și lupte între aceștia.

20:00 – Prezentare de echipamente celto-dacice, istoricul celților în Transilvania, armele celților și dacilor – Asociația Culturală Omnis Barbaria Satu-Mare.

20:30 – Marea confruntare dintre celți și aliații lor dacii împotriva armatelor romane.

21:00 – Prezentarea asociației Amicii Muzeului Zalău.

Este un eveniment gândit și creat special pentru întreaga familie – este exact minivacanța pe care o meriți, în care să te relaxezi și să te bucuri de un cadru natural de excepție, participând la activități de excepție, iar activitățile la Festivalul Celtic Transilvania sunt gratuite.

Pentru ca satisfacția și confortul publicului să fie maxime, Consiliul Local Beclean a hotărât ca fiecare participant la festival să aibă acces gratuit o oră la Băile Figa, pe baza unui act de identitate! Cei care vor să stea mai mult, vor plăti contravaloarea unui bilet.

Mai multe detalii despre festival găsiți pe pagina de Facebook Festivalul Celtic Transilvania.

Sursa foto & video @ Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.