6.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

FOTO/VIDEO: TOT ce trebuie să știți despre primul ajutor, resuscitare și manevrele Heimlich

Prezent în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, dr. Tiberiu Tudor a oferit o lecție VITALĂ. Acesta a explicat teoretic, și practic, cum se acordă primul ajutor, manevrele de resuscitare și modul în care se acționează dacă o persoană se îneacă. Manevrele au fost explicate atât pentru victime- adulți cât și victime- copii.

Miercuri, în emisiunea LIVE Bistrițeanul.ro, a avut loc o lecție de prim ajutor. Dr. Tiberiu Tudor a explicat, pe îndelete, teoretic și practic, modul în care se acordă ajutorul.

Acesta a subliniat câteva aspecte, printre care, importanța apelării IMEDIATE a numărului unic 112, dar și ajutorul pe care îl oferi, pe loc, victimei. De multe ori, această primă intervenție, chiar dacă nu e oferită de o persoană specializată, POATE salva viața.

După emisiunea asta chiar am învățat să resuscitez, acum știu ce am de făcut în caz de ceva”, au afirmat mai multe persoane care au urmărit emisiunea.

Ar fi ideal să urmăriți întregul VIDEO, chiar dacă e mai lung.

Dr. Tiberiu Tudor explică foarte clar toată logica primului ajutor în prima parte a emisiunii. De la minutul 39 încolo e partea practică.

Pe final e partea cu resuscitarea celor mici. Acest subiect a fost atins mai puțin, dar dr. Tudor va reveni în studio pentru a explica mai pe larg acest lucru, într-o emisiune viitoare.

Mai jos, aveți câteva imagini, cu „lecția teoretică”. Vă recomandăm să vi le salvați și să le studiați:

Iar aici, emisiunea doctorului Tudor, cu explicațiile mai pe larg și cu partea practică:

[arve url=”https://www.facebook.com/bistriteanul.ro/videos/275925873327997/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.