5.4 C
Bistrița
joi, decembrie 8, 2022

Simbolul Contelui Dracula din Pasul Tihuța, închis pe perioadă nedeterminată!

Hotel Castel Dracula, unul dintre simbolurile sângerosului conte, din Pasul Tihuța a fost închis săptămâna trecută. Se pare că costurile ridicate au determinat conducerea hotelului să ia această măsură. Când se va redeschide hotelul… nu se știe.

Hotel Castel Dracula din Pasul Tihuța a fost închis săptămâna trecută, a confirmat directoarea unității de cazare Ana Maria Muscar, pentru Bistrițeanul.ro. Angajații au mers acasă, în zonă rămânând doar doi paznici care mai permit accesul nostalgicilor care tânjesc după o poză în lăcașul Contelui Dracula.

Se pare că în spatele acestei decizii radicale au stat costurile mari, mai ales pe timp de iarnă. Întrebată când se va redeschide Hotel Castel Dracula, Ana Maria Muscar a precizat că unitatea de cazare este închisă pe perioadă nedeterminată.

Aceasta a confirmat și faptul că hotelul încă nu a fost vândut, deși este scos la vânzare de mai bine de un an și jumătate. Proprietarul cere pe hotel aproape două milioane de euro, în condițiile în care prețul de pornire a fost 7 milioane de euro.

Hotel Castel Dracula are 3 etaje și subsol și 140 de locuri de cazare împărțite în 63 de camere duble, cu baie proprie și televizor și trei apartamente spațioase.

Încă din anii ’90, hotelul atrage turiști străini cu sutele de Halloween. Deși este administrat încă din anii ’90 de Ioan Moldovan, care mai deține și Hotel Coroana de Aur, dar și afaceri în industria prelucrării cărnii, hotelul dedicat Contelui Dracula a fost ideea lui Alexandru Misiuga, pionierul turismului draculist din țara noastră.

Acesta a fost cel care a gândit primele schițe ale castelului, care încă de la început a avut menirea de a-i atrage pe turiștii care se aflau în căutarea celui mai cunoscut personaj din literatură și cinematografie: Dracula.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...