FOTO/VIDEO: Trei jurnaliști bistrițeni și-au văzut moartea cu ochii!

FOTO/VIDEO: Trei jurnaliști bistrițeni și-au văzut moartea cu ochii!

Mașina în care se aflau trei jurnaliști bistrițeni a fost implicată într-un grav accident. Totul a făcut parte dintr-un scenariu planificat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița în cadrul unei activități destinate jurnaliștilor. VEZI imagini video din interiorul mașinii cu acțiunea de descarcerare.

An de an, în data de 13 septembrie este sărbătorită „Ziua Pompierilor din România”. Pentru a marca acest eveniment, înainte ca pompierii să fie sărbătoriți așa cum se cuvine, astăzi la sediul ISU Bistrița a fost organizată o scurtă conferință de presă, urmată de activități destinate jurnaliștilor.

Deși ca jurnalist scrii mult despre accidente de toate felurile, astăzi cei care lucrează în presă au avut ocazia să fie victime ale unui accident rutier. Pentru ca cele trei „victime” să fie scoase din mașină a fost nevoie de intervenția echipajului de descarcerare care și-a făcut treaba exemplar, până la capăt.

Senzațiile trăite de cei trei colegi ai noștri din presă au fost unice, mai ales că au avut șansa să se pună în locul victimelor din accidentele rutiere, să vadă și să trăiască toată acțiunea de salvare din interior.

„A fost o idee foarte interesantă. Ca victimă este o senzație unică. Te înspăimântă să vezi cum sunt sparte geamurile pe lângă tine, cum este tăiată caroseria și ai impresia că cealaltă mașină cade peste tine.”, a fost impresia lui Vlad Gavrilă după ce exercițiul a fost încheiat.

„Având în vedere că sunt conducător auto de peste 30 de ani, a fost o experiență extraordinară prin prisma faptului că am făcut diferența între viață și moarte. Cred că pe viitor, conducător auto fiind, o să fiu mai atent în ceea ce privește șofatul și o să mă gândesc  cât de tare voi mai călca pedala de accelerație.” , a explicat Marius Rus, colegul nostru de la Ardeal TV.

„A fost o experiență foarte interesantă fiindcă lucrând în presă doar am scris despre accidente. Din păcate am fost și martor la accidente, dar niciodată nu am știut cum se vede și care este senzația din interior și ce înseamnă să fii persoană încarcerată.”, a spus Răzvan Bărbos.

Pentru cei care nu s-au încumetat să joace rolul victimelor, pompierii le-au pregătit jurnaliștilor un exercițiu în care au luat furtunurile cu apă și au tras la țintă. Puteți urmări imagini video cu descarcerarea victimelor în materialul de mai jos:

VIDEO – GRAV: Un bunic și nepoțelul lui au căzut de la etaj pe casa scării decembrie 6, 2019 - Un GRAV incident a avut loc în urmă cu puțin timp pe o stradă din Bistrița. Un bunic împreună cu nepotul său au căzut de la etajul doi pe casa scării.
GRAV incident la o stână! S-a lăsat cu lovituri de briceag și de bâtă decembrie 6, 2019 - Un grav incident a avut loc în această după-masă la o stână din comuna Matei. Doi ciobani s-au luat la bătaie, unul dintre ei încercând să își facă dreptate cu o bâtă, iar celălalt cu un briceag. Ambii au ajuns la spital.
Băut bine, un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce trecea strada neregulamentar decembrie 6, 2019 - Un bărbat a fost accidentat în Beclean în timp ce traversa strada neregulamentar. Polițiștii au testat pietonul cu aparatul etilotest și au descoperit că era băut bine.
FOTO: Accident în Dumitra. O tânără a rămas încarcerată decembrie 6, 2019 - Un accident rutier a avut loc în localitatea Dumitra. O tânără a rămas încarcerată. Pentru extragerea victimei, pompierii au fost nevoiți să taie mașina.
FOTO: SCANDAL din cauza podețelor din Dumitra decembrie 6, 2019 - Un proiect al Primăriei Dumitra, prin fonduri europene, prevede realizarea de zeci de podețe, din beton, în localitățile din comună. Redacția Bistrițeanul.ro a fost contactată de o femeie din Dumitra supărată că podețul ei a fost lăsat de izbeliște. Mai mult, susține că primarul ar fi înjurat-o. CE spune edilul comunei:
FOTO/VIDEO. Premiile Antidiscrimare. Radu Moldovan, către agenţii economici din judeţ. „Nu avem încă maturitatea necesară” decembrie 6, 2019 - Cum să înveţi un copil să-şi accepte colegul cu cerinţe speciale, într-o lume în care până şi adulţii se înţeleg anevoios? Cum faci un copil să-şi îmbrăţişeze colegul şi să-l accepte – aşa diferit cum este el? Cum se poate instaura armonia într-o societate dezechilibrată, sfâşiată de vizibile dificultăţi de comunicare?
Astăzi are loc Cupa Moș Nicolae la înot, ediția a 6-a: La Casa EMA! decembrie 6, 2019 - În această zi de sărbătoare, aproximativ 150 de copii vor concura la Cupa Moș Nicolae pentru a-l impresiona pe Moșul!
UNICEF România îi mulțumește deputatului PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, pentru inițierea unei legi care susține copiii vulnerabili decembrie 6, 2019 - Deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a depus în Parlamentul României o un proiect de lege care vine în ajutorul copiilor afectați de sărăcie, de lipsa accesului la servicii medicale, sociale și la educație.
Profesorul din Șanț, față în față cu judecătorii pentru alt incident cu elevii. Acesta ar fi distrus și bunuri ale școlii decembrie 6, 2019 - Profesorul de Educație Fizică și Sport Vasile Maternik va da socoteală luni în fața judecătorilor năsăudeni, în ultimul dosar în care este judecat tot pentru purtare abuzivă, după ce a lovit doi elevi. Acesta ar fi distrus inclusiv bunuri ale școlii.
FURT în tren: Un bistrițean i-a furat telefonul unei tinere din Botoșani decembrie 6, 2019 - Liniștea unei călătorii nocturne, cu trenul, a fost spulberată de percheziții ale polițiștilor. O tânără a rămas fără telefon. Polițiștii dejeni au găsit rapid și autorul: un bistrițean.
Un filatelist originar din Vaslui, propus ca Cetățean de Onoare al municipiului decembrie 6, 2019 - Acum aproape 60 de ani, a ajuns la Bistrița și declară că aici a găsit sensul filateliei. Pasiunea sa a pus un accent pe dezvoltarea arhitecturii municipiului. Așa că s-a propus ca Mircea Calu să primească titlul de Cetățean de Onoare al Bistriței.
FOTO: „Iepurașii” au fost ieri ajutoarele Moșului pentru copiii străzii decembrie 6, 2019 - Copilașii din Grupa Iepurașilor de la Grădinița nr 12 au fost ieri ajutoarele lui Moș Nicolae. Aceștia au experimentat bucuria ce vine în urma dăruirii. Alături de părinți au pregătit cadouri pentru copiii străzii din Centrul de Primire în Regim de Urgență.
Cristian Niculae – Drept la replică privind stejarul din fața Hotelului Codrișor decembrie 6, 2019 - Bistrițeanul.ro prezenta ieri posibilitatea ca stejarul vechi de aproape 250 de ani, din fața Hotelului Codrișor, să fie tăiat. Pentru lucrări ce se vor face în zonă. Viceprimarul Niculae a ținut să dea un drept la replică la ceea ce a declarat. 
Roboți din toată țara își dau întâlnire la Bistrița, la primul concurs de robotică din oraș! decembrie 6, 2019 - Bistrița găzduiește primul concurs de robotică care a avut vreodată loc în orașul nostru. 23 de echipe și peste 130 de liceeni din toată țara se vor întâlni în sala de sport a Colegiului Național Liviu Rebreanu din Bistrița.
Sărbătoare! Sfântul Nicolae: Iscoada lui Dumnezeu pe lângă draci… Protectorul copiilor, dar şi al bistriţenilor, acum câteva sute de ani decembrie 6, 2019 - Sărbătoare mare, astăzi, printre creştini: ca în fiecare an, pe 6 decembrie, îl prăznuim pe Sfântul Nicolae, unul dintre cei mai iubiți sfinți care s-a născut într-o familie de oameni înstăriţi şi credincioşi. Este protectorul copiilor, cărora le aduce mici cadouri. Dar şi al tâlharilor, corăbierilor şi oştenilor. I-a protejat şi pe bistriţeni, vreme de câteva sute de ani...