0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

FOTO/VIDEO: Un înger vine în lume cu fiecare copil. Bistrițenii – în marș pentru viață

Sute de bistrițeni de toate confesiunile religioase s-au adunat în această după-amiază în curtea Protopopiatului Ortodox din Bistrița, de unde a început Marșul pentru viață – eveniment menit să atragă atenția asupra faptului că viața este cel mai mare dar al lui Dumnezeu față de oameni, care trebuie prețuit și protejat.

Alături de părinți au venit și zeci de copii cu inimioare având mesajul „Pro Viață” tatuate pe obraz care au purtat, de-a lungul traseului, pancarte cu mesaje emoționante precum „Un înger vine în lume cu fiecare copil”, „O lume pentru viață”, „Suntem generația pentru viață”, „Inima mea a început să bată la 16 zile de la concepție”, „Bărbații adevărați sunt și tați adevărați”, „O femeie merită mai mult decât un avort”, „Fiecare copil merită o poveste” sau „Mamă, îți mulțumesc că exist”…

Nu am primit pancarta asta din partea organizatorilor, mi-am făcut-o eu. Este un adevăr, trebuie să recunoaștem, asta am făcut… Îmi pare rău din adâncul sufletului, dar ce-a fost făcut la tinerețe… asta este… așa eram învățați, asta am făcut acum mai bine de 40 de ani… Nu ar fi neapărat o scuză că am trăit în alt regim… De ce să nu recunosc că am avut o problemă… Acum am doi copii și un nepoțel… Fiica mea îmi spunea că e o spovedanie publică, să dea Dumnezeu să fie…! Nu e o chestie de rușine… Nu e adevărat că am curaj, pur și simplu sunt dreaptă…”, ne-a mărturisit o bunică participantă la marș.

Evenimentul a debutat cu un cuvânt de salut din partea inițiatorilor, protopopul Alexandru Vidican remarcând faptul că sărbătorim ziua apelor, a pădurilor, a multor altor lucruri, „dar pe cei nenăscuți cine-i apără…? Noi, dumneavoastră și bisericile de toate confesiunile s-au adunat azi pentru a sensibiliza viitoarele mămici că pruncii concepuți au dreptul la viață…!

Bistrițenii care au participat la marșul pentru viață au traversat Pietonalul Liviu Rebreanu, strada Gheorghe Șincai, Bulevardul Independenței, poposind la Biserica „Sfânta Ana” unde s-a desfășurat o slujbă de pomenire pentru toți copiii nenăscuți.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...