18.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

FOTO: Ziua Națională a Bicicletei, celebrată și la Bistrița

Zeci de persoane au pedalat azi pe străzile Bistriței, într-un tur ciclist organizat de Primăria Bistrița, în cadrul proiectului Zero Carbon Cities.

Proiectul și-a propus să promoveze mobilitatea urbană durabilă, un transport ecologic și un mediu citadin neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon. 

Zeci de persoane, cu primarul Ioan Turc în frunte, au traversat pe bicicleta străzile orașului, spre deliciul unor spectatori. Traseul a început din fața Primăriei.

Bicicliștii au traversat apoi strada Gheorghe Șincai, strada Gării,  Decebal, Andrei Mureșanu și Năsăudului. A urmat bulevardul 1 Decembrie și Piața Unirii, punctul final al traseului fiind tot în centru. 

Zeci de bicicliști s-au putut bucura de vremea bună și au putut vedea Bistrița altfel, așa cum, în curând, vor avea ocazia tot mai des. Fiindcă rețeaua de piste pentru cicliști va cuprinde peste 26 de kilometri pe raza municipiului”, a transmis primarul Ioan Turc, unul dintre participanții la turul ciclist. 

Tot azi, în Pădurea Schullewald, Direcția Educație-Turism din cadrul Primăriei Bistrița, în parteneriat cu Asociația „Bistritz Bike Shop” și Levente Ianoși (ambasador al mobilității durabile), s-au ocupat de tineri și copii.

Pentru ei au fost organizate probe distractive pe bicicletă, spectatorii fiind invitați să parcurgă trasee cu diferite obstacole. Levente Ianoși i-a încântat pe bistrițeni cu schemele devenite deja celebre:  

10 beneficii ale mersului cu bicicleta: 

– Ajută la menținerea în formă
– Reduce poluarea aerului
– Este silențios
– Bicicleta ocupă mai puțin spațiu atât în deplasare cât și în ceea ce privește parcarea
– Speranța de viață a bicicliștilor este cu 2 ani mai mare
– Ajută la diminuarea problemelor de congestie în orașe
– Ajută la îmbunătățirea sănătății populației
– Reduce numărul de fatalități rezultate din accidente de transport
– Este mai rapid decât alte mijloace de deplasare
– Contribuie la dezvoltarea economică

Foto @ Ioan Turc

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Foarte bine, mulți bistrițeni se vor bucura de noile piste de biciclete, rămâne totusi problema circulației bicicletelor în trafic, practic dacă șoferii ar fi mai civilizați, vezi alte orașe cum e Satu Mare, Sibiu, Oradea, Brașov, se poate circula în siguranță pe șosea, până la urmă bicicleta a fost înaintea mașinii mijlocul de transport favorit al orășenilor. Partea mai grea e cu educația șoferilor care de la orele de șofat nu invață cum trebuie să conducă în apropierea unui biciclist, ba mai mult îl mai și șicanează cu claxoane și altele. Vă propun domnule primar să cumpărați biciclete pentru Poliția Locală, ar mai scădea burțile unora și le-ar face bine la sănătate. Poliția locală călare pe pegas, eu zic că e un brand, ar face imagine bună. Apropo tot un singur echipaj de poliție locală este noaptea la Bistrița? Și domnul Georgiu este în interes de serviciu la turul ciclist sau trebuia să iasă numărul de bicicliști?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...