27.3 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

Free Intelligent Conversations, sâmbătă, în parcul municipal din Bistrița: O experiență unică

A doua ediție Free Intelligent Conversation (FreeIC) are loc sâmbătă, în parcul municipal din Bistrița, la inițiativa Rotaract Bistrița Omnia.

Free Intelligent Conversation este un proiect pentru cei ce caută să se îmbunătățească pe ei însuși și lumea din jurul lor – prin conversații interactive. E un proiect pentru cei interesați să învețe de la persoanele noi pe care le întâlnesc.

Cei care l-au pus la punct în Bistrița sunt voluntarii de la Rotaract Omnia

Tinerii și-au propus să încurajeze conversațiile față-n față. Asemenea interacțiuni în comunitatea noastră poate să conecteze oameni din diferite domenii, care au puncte de vedere diferite, pentru a depăși barierele sociale. 

Credem că fiecare are un acel know-how al lui. Oricine dorește să participe ca și voluntar, la acest proiect – sau la proiectele viitoare, este bine primit”, ne-au explicat voluntarii Rotaract Omnia. 

Pe lângă experiența inedită oferită de acest proiect, tinerii care vor să se implice au toate șansele să se  împrietenească repede cu echipa de tineri deschiși spre inovație și distractiv.

Sâmbătă, 28 august, între orele 16:00 – 20:30, îi puteți descoperi personal, lângă foișorul din Parcul Mare.

O experiență unică…

A fost o experiență unică. Atât din partea noastră, a organizatorilor, cât și a trecătorilor. Fiindcă e vorba de ieșirea din zona de confort. Practic, Free Intelligent Conversation încurajează comunicarea și conexiunea dintre oameni.

Prima ediție, cea de anul trecut, a fost și în contextul pandemiei… Când oamenii încă erau puțin retrași… Mai mult, era și campanie electorală, iar unii ne întrebau de la ce partid suntem. Noi fiind, însă, apolitici…”, ne-a mărturisit Christian Nistor, de la Rotaract Omnia Bistrița.

Avem nevoie de conexiune… Pandemia ne-a îndepărtat fizic, dar ne-a apropiat sufletește. Putem purta o discuție atât cu un copil, cât și cu un bătrân… De la fiecare avem ceva de învățat”, consideră Christian Nistor.

Iar pe lângă limbajul verbal, există limbajul nonverbal, limbajul corpului. Privitul interlocutorului în ochi… Pentru mine a fost fascinant, pentru am avut ocazia să povestesc inclusiv cu trei străini, care erau în vizită în România…”, ne-a mai povestit Christian Nistor.

Prima ediție a fost o noutate pentru toată lumea. Înainte de începerea proiectului, 2 ore și jumătate de discuții cu oameni păreau lungi.

La sfârșitul serii, însă, concluzia generală a tinerilor a fost că timpul a fost foarte scurt.

Free Intelligent Conversation își dorește să spargă barierele sociale dintre oameni. Să creeze punți de comunicare între necunoscuți și să aducă un subiect comun pentru toată lumea – comunicarea.

Așadar, dacă aveți poftă de povești – sunteți cu drag așteptați sâmbătă, 28 august 2021, în Parcul Municipal Bistrița! Sunt o mulțime de lucruri despre care merită să discutați…!

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...