13 C
Bistrița
luni, mai 27, 2024

FRUMOS! Lecție de omenie și dărnicie dată de veterani

O lecție de omenie e dată din nou, de veteranii de război. Aceștia au donat sânge, salvând vieți. DAR, bonurile valorice primite de-a lungul timpului le-au adunat și zilele trecute au cumpărat alimente pe care le-au dus la cei nevoiași.

Când ești tânăr și-n putere, parcă ți-e mai la îndemână să faci fapte bune. DAR, lecția de omenie de azi e dată de veteranii de război.

Mai exact, de membrii Asociației Militarilor Veterani Și Veteranilor cu Dizabilități, sucursala Bistrița.

Aceștia au un obicei frumos: merg regulat să doneze sânge. Astfel, ajută la salvarea a zeci, poate chiar sute de vieți. La fiecare donare, primesc un voucher valoric. DAR, ei nu-l iau acasă.

Avem o urnă acolo și, cei ce donează sânge, pun voucherul în urnă. Am găsit și bani puși. Iar de sărbători: Paște și Crăciun, mergem și golim urna și cumpărăm alimente pe care le împărțim la cei nevoiași” a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Dan Atanasoaie, din cadrul Asociației.

Dacă până acum făceau pachete pentru pacienții oncologici, și mergeau la ei la spital, anul acesta, din cauza pandemiei, nu s-a putut. Așa că și-au ales alți beneficiari.

În acest an, acțiunea,,Donează sânge și ajută de două ori,, a făcut ca CINCI familii nevoiașe din localitatea  Rodna, CENTRUL REZIDENȚIAL PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE,, SFINTII IOACHIM ȘI ANA,, din localitatea CUȘMA,  CENTRUL REZIDENȚIAL PENTRU PERSOANE CU NEVOI SPECIALE,, SFÂNTUL FILARET CEL MILOSTIV,, din localitatea Târlișua,  precum și o familie din localitatea Florești a cărei casă a ars în 1 Decembrie să beneficieze de produsele alimentare achiziționate si distribuite. Mulțumim celor care au contribuit la această acțiune” au transmis reprezentanții Asociației Militarilor Veterani Și Veteranilor cu Dizabilități.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?