21.6 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Gabriel Lazany: Vom reda strălucirea Stadionului Jean Pădureanu

Candidatul la Primăria Bistrița, Gabriel Lazany, care a demonstrat deja că poate gestiona proiecte mari, complexe, precum reabilitarea, modernizarea și extinderea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, are un nou proiect ambițios pentru oraș. Acesta promite să revoluționeze spațiile verzi ale orașului. Proiectul prevede transformarea Zonei Stadionului Jean Pădureanu, a Parcului și a Pădurii Codrișor într-un parc unitar, cel mai mare din Transilvania, destinat tuturor bistrițenilor.

Proiectul: O Oază Verde pentru Bistrița

Avem astăzi unul dintre cele mai mici parcuri municipale raportat la populația orașului, aspect evidențiat de aglomerarea din zilele libere sau din serile de vară. De aceea, vom regândi toată zona, integrând stadionul și Pădurea Codrișor într-un spațiu unitar de petrecere a timpului liber. Odată acest proiect implementat, vom avea un spațiu generos și destinat tuturor bistrițenilor, de toate vârstele„, susține Gabriel Lazany.

Principalele caracteristici ale noului parc:

 1. Teren de Fotbal pentru Tineret cu Tribună de 3000 de Locuri:

  • Un nou stadion cu facilități moderne și capacitate de 3000 de locuri, care va încuraja dezvoltarea sportului de masă.

 2. Pistă de Alergare:

  • O pistă dedicată alergătorilor, care va oferi un spațiu sigur și bine întreținut pentru jogging și antrenamente.

 3. Scenă și Facilități pentru Concerte în Aer Liber:

  • Un spațiu special amenajat pentru concerte și evenimente culturale, aducând muzica și artele mai aproape de comunitate.

 4. Zonă pentru Skate și Bike:

  • O zonă modernă pentru skateboarding și pasionații sporturilor pe două roți, unde tinerii își vor putea exersa abilitățile în siguranță.

 5. Zonă de Promenadă pe Malul Râului Bistrița:

  • Alei pitorești de-a lungul râului Bistrița, ideale pentru plimbări relaxante și contemplarea naturii.

 6. Poduri peste Râul Bistrița:

  • Construirea de poduri noi pentru a facilita accesul direct în Pădurea Codrișor, integrând astfel mai bine zonele de recreere.

 7. Facilități pentru Sporturi Nautice de Divertisment:

  • Echipamente și infrastructură pentru sporturi nautice pe râul Bistrița, aducând o nouă dimensiune de divertisment în aer liber.

 8. Galerie cu Busturi ale Personalităților Sportive din Bistrița:

  • O galerie dedicată celor mai mari sportivi din istoria orașului, un tribut adus performanței și inspirație pentru tinerii bistrițeni.

Comandat de: PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizatia Județeană Bistriţa-Năsăud

Codul de identificare a Mandatarului Financiar: 21240002

ARTICOLE SIMILARE

7 COMENTARII

  • Este facut un referendum pe tema aceasta, nu puteti trece peste voința bistrițenilor. Dacă o va face, pregătiți juriști și avocații instituțiilor publice pentru un amplu proces si stoparea proiectului. Va urez baftă!

 1. Sa saturat lumea de PSD de 33 de ani ati distrus și vandut pe bucăți aceasta tara sper ca în 9 Iunie oamenii sa nu mai voteze cu Radu Moldovan și cu Lazany am ajuns printre cele mai slab dezvoltate județe din Romania,trebuie sa schimbam acești veșnici baroni îmbuibați.

 2. O veche zicală spune că „Prostia e molipsitoare, pe când înțelepciunea ba!”
  (….)
  Nu-i nevoie să se dărâme stadionul ca să fie mărit parcul, dat fiind faptul că există deja un proiect de amenajare a Padurii Codrisor ca zonă de agrement extinsă a parcului municipal. Este necesar doar să se respecte hotărârea de Consiliul Local adoptată in 2015 pe baza a peste 4000 de semnaturi adunate la initiativa Asociatiei Bistrita Civica (ABC) ,privind amenajarea Padurii Codrisor ca padure-parc.
  De asemenea există deja proiectul de amenajare a coridorului de mobilitate urbană „Linia Albastră care trece pe la poalele Pădurii Codrisor. Legătura cu parcul municipal este posibila prin trecerea circulatiei auto si pe malul stang al raului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste raul Bistrita in fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada si Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apă existente in trecut in zona respectivă. Prin construirea Podului Morii si legătura cu strada Codrisor se poate restrictiona si traficul de pe strada Parcului prin interzicerea circulatiei auto, cu exceptia riveranilor, inclusiv institutiile publice.
  Oricum, Stadionul Gloria, numit „Jean Pădureanu”, care a fost construit în urmă cu peste 90 de ani, reprezintă un reper de suflet al bistritenilor si un important obiectiv în istoria orașului.
  Mai important decât mutarea stadionului, trebuie ca Bistrita să aibă din nou o echipă de fotbal performantă. De aceea, stadionul trebuie să rămâna pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se află in apropiere de zona centrală , astfel incât oamenii sa se poată deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si in cazul celebrului San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan când s-a pus problema că ar putea fi demolat, autoritățile din Milano s-au pronuntat că și-ar dori, restaurarea stadionului San Siro.

 3. Nimeni nu spune că îl demolează, se va moderniza așa cum sa menționat în articol
  Ce ,vreți să păstrați stadionul Jean Pădureanu doar că poartă numele unui afacerist că sa nu zic mai urat?
  Se distruge cu fiecare zi, trebuie găsită o utilitate și propunerea este foarte buna.
  Felicitări și sperăm să vedem acest proiect realizat , ne am saturat de promisiuni.
  Și să menținem un stadion așa cum este doar pentru unii nostalgici.
  Treziți va nu mai avem echipa.

 4. Eu vreau să fie reabilitat Jean Pădureanu și să joace Gloria tot în parc meciurile, nu la dracu în praznic că nu mai merge nimeni până în Unirea..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: