14.2 C
Bistrița
joi, mai 30, 2024

Gabriela s-a „mutat” la Năsăud: E într-o casă de tip familial și merge la școală în orașul academicienilor

A fugit de acasă, după ce mama sa ar fi amenințat-o că o face de rușine în fața întregii școli. Găsită cu o carte-n mână într-o casă părăsită, Gabriela a fost luată de Protecția Copilului. Acum se află într-o casă de tip familial și merge la școală în Năsăud.

În după-masa zilei de 8 ianuarie 2023, o minoră din Târlișua și-a luat un ghiozdan în spate, a trecut o apă și a plecat de acasă, văzând cu ochii. Zeci de oameni ai legii, dar și localnici și alți voluntari s-au mobilizat în căutarea Gabrielei.

Gabriela, o minoră de 13 ani, a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Zeci de persoane o caută

A fost găsită după două zile, într-o casă părăsită. Fata avea la ea niște cornuri, apă, o lanternă și o carte. Aceasta le-a explicat polițiștilor că a plecat de acasă după ce mama ei ar fi amenințat-o că o face de rușine în fața întregii școli.

VIDEO: Minora de 13 ani se ascunsese într-o casă părăsită, având la ea o carte, o lanternă și apă! DRAMA prin care trece:

Cei de la Protecția Copilului au preluat-o și au dus-o într-un centru de plasare în regim de urgență. A fost supusă unor evaluări din partea psihologului și consilierului DGASPC BN.

Gabriela, minora plecată de acasă după o neînțelegere cu mama ei, ar putea ajunge într-un centru de plasament!

Gabriela s-a „mutat” în orașul academicienilor

După cele cinci zile în Centrul de plasare în regim de urgență, Gabriela s-a „mutat” la Năsăud. Cel puțin pentru o perioadă va locui și va merge la școală în orașul academicienilor.

Am decis plasarea ei într-o casă de tip familial din Năsăud. Acolo avem două astfel de case și ea a fost plasată într-una dintre ele.

De asemenea, s-a făcut transferul de la școală, astfel încât să nu întrerupem educația. Merge la școală în Năsăud.

Continuă evaluările cu psihologul și consilierul nostru, și, conform rapoartelor, evoluția e favorabilă. În paralel se face consiliere cu părinții acesteia, adunăm informații de la asistenții sociali din comună.

Noi vrem reintegrarea Gabrielei în familie. Dar trebuie să colectăm date, să vedem ce se poate face și cum. Oricum, decizia de a sta în Casa de Tip Familial e doar temporară. Decizia finală, indiferent de care va fi aceasta, va fi dată de o instanță de judecată”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, Flaviu Bercea din cadrul DGASPC BN.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?