Șeful Protecției Consumatorilor, Stelian Dolha: Luăm la verificat toate căminele de bătrâni din județ

1
5396

Potrivit șefului Protecției Consumatorului, Stelian Dolha, inspectorii din instituție vor lua la verificat toate căminele de bătrâni din județ. Până acum, cele mai grave nereguli, care au și dus la închiderea blocului alimentar, au fost identificate la un cămin de bătrâni din Budacu de Jos.

În urmă cu 4 zile, inspectorii Protecției Consumatorului închideau blocul alimentar al unui cămin de bătrâni privat din Budacu de Jos. Unitatea a fost amendată și cu 30.000 de lei pentru neregulile constatate.

Inspectorii au găsit în bucătăria unde se pregătea mâncarea vârstnicilor carne mucegăită și mizerie cât încape. Carnea expirată era ținută în frigidere și congelatoare necurățate corespunzător.

Blocul alimentar a fost redeschis după o zi, angajații distrugând carnea alterată și făcând curățenie în bucătărie. Se pare că acolo sunt cazați 40 de vârstnici, care achită lunar în jur de 3.000 de lei.

Potrivit șefului Protecției Consumatorului, Stelian Dolha, urmează astfel de controale în toate căminele de bătrâni din județ. Până acum, din toate căminele controlate, cea mai gravă situație a fost întâlnită la Budacu de Jos.

Mai multe despre acest subiect puteți citi mai jos:

FOTO/VIDEO – ORIBIL: Bunicii de la Centrul de Vârstnici din Budac, hrăniți cu carne mucegăită, gătită într-o bucătărie jegoasă

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.