32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

GAFĂ de proporții a PNL BN: Numire politică a lui Adrian Crișan, pe lângă lege

Tenismenul Adrian Crișan este susținut la șefia Direcției Naționale Antidoping de… PNL BN. Ce nu pare să știe primarul Bistriței, Ioan Turc, jurist de meserie, este faptul că este vorba despre o funcție unde unde se cere independență politică, mai ales că Federația Mondială Antidoping sancționează dur orice imixtiune politică.

Într-o conferință de presă, Ioan Turc a anunțat că PNL BN și-a negociat mai multe funcții asimilate secretarilor de stat. Printre ele s-ar număra inclusiv Direcția Națională Antidoping, unde PNL BN l-ar susține pe tenismenul Adrian Crișan. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI.

Nimic neobișnuit până aici. Ce nu știe însă Ioan Turc, de profesie jurist, și, se pare, nici apropiata acestuia avocata și fost secretar de stat în Ministerul Justiției, Diana Morar, este faptul că aceasta este o funcție unde se cere independență politică.

Astfel, potrivit Legii 227/2007, „președintele Agenției are rang de secretar de stat și este ajutat în activitatea sa de un vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, numit pe o perioadă de 5 ani, în condițiile legii, prin decizie a prim-ministrului, pe baza îndeplinirii cerințelor de competențe profesionale și manageriale, precum și a criteriului de independență politică și de independență față de structurile sportive”.

Se pare că PNL BN nu a mai luat în calcul un aspect foarte important. Actualul președinte al agenției nu și-a terminat mandatul de 5 ani… Mai mult, Federația Mondială Antidoping sancționează destul de dur orice imixtiune politică.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...