20.2 C
Bistrița
luni, iulie 22, 2024

Garda de Mediu pregătește un control la Primăria Sîngeorz pentru imaginile de pe Facebook

Primarul orașului Sîngeorz făcea publice, în weekend, imaginile unei persoane ce arunca materiale de construcție pe spațiul verde. Acesta solicita intervenția Gărzii de Mediu. Cei de la Mediu se pregătesc să dispună un control la Primărie. AFLĂ de ce:

În weekend, primarul orașului Sîngeorz Băi posta pe Facebook imagini cu oameni ce aruncau materiale de construcție pe spațiul verde.

Să-i facem cunoscuți cu o distribuire! Nu mai zic nimic decât că rog poliția și garda de mediu să se autosesizeze. Mulțumesc cetățenilor responsabili pentru fotografii. TREBUIE început un război comun împotriva acestor oameni care nu înțeleg că suntem în chirie pe planeta aceasta, altfel nu vom reuși degrabă, ce să mai discutăm de dezvoltarea turismului… Autoritățile, administrațiile locale și nimeni nu face față împotriva NESIMȚIRII, doar când mai prinzi așa câte unul, trebuie noi toți să ne implicăm. Am mai spus-o, e mai vinovat cel care vede și nu ia măsuri decât cel care aruncă! Numai bine tuturor și nu uitați că DOAR ÎMPREUNĂ REUȘIM!”, era mesajul ce însoțea imaginile.

Reporterii Bistrițeanul.ro au luat legătura cu cei de la Mediu pentru a vedea dacă s-au luat măsuri. Răspunsul a fost unul neașteptat. Se pregătesc să facă un control… la Primăria Sîngeorz.

Pe baza legii 195 și chiar 211, autoritățile locale au împuternicire să sancționeze astfel de fapte. Nu am înțeles de ce nu s-au luat măsuri. Avea imaginile, poliția locală de acolo, trebuia să aplice legea. Nu să sesizeze Garda de Mediu. Avea posibilitatea să sancționeze direct. Voi dispune un control la Primăria Sîngeorz pentru a vedea de ce nu s-a aplicat legea. Nu am înțeles acțiunea primarului”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, Vasile Petraș, comisarul șef al Gărzii de Mediu BN.

Primarul orașului stațiune susține că a aplicat legea, dar a cerut intervenția Gărzii de Mediu pentru a stopa fenomenul.

L-am identificat pe cel care a aruncat și l-am sancționat cu 1.000 de lei. Dar ideea e că acesta e unul dintr-o mie. Și el a aruncat ziua. Dar sunt atâția care aruncă noaptea și dacă unul e cu tupeu și aruncă undeva gunoaie, repede și restul după el. De aceea trebuie făcut ceva. Că mai ales pe când gunoiul se va plăti în funcție de cât produce fiecare, apoi să vedeți câte gunoaie vor fi aruncate. Dacă te uiți de pe un deal, vezi pete de culoare în spatele caselor, pe marginea apei etc. De aceea trebuie luate măsuri așa cum trebuie. Că pe puțini îi prinzi dintre cei ce aruncă”, a declarat pentru Bistrițeanul.ro, Traian Ogâgău.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud: