27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

GEOPLAST Bistrița: Investiții de 600.000 Euro într-o nouă linie automată de prelucrare și producție a geamurilor termopan

Criza permanentă de forță de muncă din ultimii ani împinge companiile la retehnologizare. Linii moderne de producție, complet robotizate, care înlocuiesc cu succes forța de muncă, sporind productivitatea, dar și calitatea produselor, au ajuns să înlocuiască forța de muncă, aflată într-o permanentă criză în ultimii ani. Este și soluția aleasă de producătorul local de geamuri termopan, GEOPLAST Bistrița.

Compania bistrițeană GEOPLAST este deja un lider recunoscut în Transilvania în domeniul tâmplăriei cu geam termopan. Recent, compania a ales modernizarea liniei de producție, după ce ani la rând s-a confruntat cu criza forței de muncă. Și mai ales cu lipsa de personal specializat și stabil în producția geamurilor termopan.

În 2021, au investit 600.000 de Euro într-o linie modernă de producție, complet robotizată. Astăzi aceasta înlocuiește cu succes forța de muncă specializată în producția geamului termoizolant, balustrade, cabine de duș, printare pe sticlă.

Noua linie de producție a fost instalată în vară. A dus nu doar la creșterea calității geamurilor produse de companie, ci și la creșterea timpului de producție. Acum, geamurile termopan marca GEOPLAST se produc de 3 ori mai repede cu linia automată de prelucrare și producere a geamurilor termo izolante, cu două și trei foi.

Robotul folosit astăzi în producție asigură inclusiv umplerea automată și perfectă a geamurilor cu argon (pentru obținerea unui coeficient termic cât mai mic). Acesta asigură și manopera făcută de muncitori până nu demult, realizând și sigilarea finală a geamului.

Mai mult, robotul are senzori care detectează eventualele defecte de producție. Astfel încât eroarea umană a fost eliminată, iar produsul final se ridică la standardele de calitate care au consacrat GEOPLAST în cei 20 de ani de existență.

Resursa umană – și ea o garanție a calității și seriozității GEOPLAST

A fost o investiție absolut necesară. Comenzile noastre au crescut de la un an la altul, iar criza forței de muncă ne afecta timpii de producție, de livrare.

Am ales să investim în tehnologie pentru a crește productivitatea, dar și calitatea. Astăzi producem geamul termoizolant de trei ori mai repede decât înainte. Nu avem emoții privind calitatea. Totul este robotizat și computerizat. Avem și alte utilaje de prelucrare a sticlei, CNC-uri, etc., care asigură o tăiere precisă, fără greș.

Vom continua modernizarea, retehnologizarea și în anii următori. Pentru că ne dorim în continuare să atingem cele mai înalte standarde de calitate. Practic, este ceea ce ne-a impus pe piață în istoria de 20 de ani a companiei. Resursa umană de care dispunem este și ea o garanție a calității și a seriozității noastre. Avem ingineri și specialiști în tâmplăria PVC, fațade și elemente din sticlă, care sunt alături de noi de 20 de ani, de la înființarea companiei”, a declarat Anamaria Ștefănuțiu – manager GEOPLAST Bistrița – pentru Bistrițeanul.ro.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...