15.8 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

S-au revoltat și-atât! Nici măcar un sfert dintre cei ce ar putea beneficia de ajutorul la gaz sau curent nu l-au solicitat

Facturile la gaz și curent au crescut simțitor. Pe perioada de iarnă se oferă un ajutor de la stat. Din cei 6.000 de bistrițeni care ar putea beneficia de ajutor, au depus cereri mai puțin de un sfert.

Prețurile la gaze și electricitate au explodat, odată cu liberalizarea pieței. Mulți români au realizat că NU vor avea de unde să plătească facturile, mai ales în sezonul rece.

Deputatul Bogdan Ivan declara la un moment dat că aproximativ 3.000 de bistrițeni riscă să fie deconectați de la rețeaua electrică din acest motiv.

La începutul lunii octombrie, autoritățile centrale anunțau că facturile vor fi compensate automat, dacă valoarea consumului se încadrează în anumite marje.

Facturile la gaze și electricitate vor fi compensate automat! CARE e condiția:

Apoi, la mijlocul lunii octombrie s-a dat startul pentru depunerea cererilor de ajutor pentru plafa facturilor de gaz, curent, etc.

Se depun cereri pentru ajutoarele pentru căldură și curent! Aproape 300 de bistrițeni au trecut ieri pe la ghișee:

Primarul Ioan Turc declara la vremea respectivă că sunt aproximativ 6.000 de bistrițeni care pot beneficia de acest ajutor.

Cei care solicitau ajutor pentru toate cele cinci luni de sezon rece, noiembrie- martie, puteau depune cererile până în 20 noiembrie.

Nici măcar un sfert dintre cei ce ar fi putut beneficia de acest ajutor nu l-au solicitat.

Au fost depuse 1.061 de cereri. Dintre acestea, 954 sunt pentru gaz, 89 pentru lemne și 18 pentru curentul electric”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. pentru ca distinsii domni liberali care nu mai pot de corectitudine si principii, prin senat afalndu-se sau prin camera deputatilor, au facut oa lege prin care descurajeaza acest tip de ajutor!!! stufos, aiurea fara noima si incurcat. Oamneii sunt descurajati de volumul de harti pe care trebuie sa le fac!!! multumim PNL. ca voi v-ati gandit la bietii oameni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.