1.3 C
Bistrița
luni, decembrie 6, 2021

S-au revoltat și-atât! Nici măcar un sfert dintre cei ce ar putea beneficia de ajutorul la gaz sau curent nu l-au solicitat

Facturile la gaz și curent au crescut simțitor. Pe perioada de iarnă se oferă un ajutor de la stat. Din cei 6.000 de bistrițeni care ar putea beneficia de ajutor, au depus cereri mai puțin de un sfert.

Prețurile la gaze și electricitate au explodat, odată cu liberalizarea pieței. Mulți români au realizat că NU vor avea de unde să plătească facturile, mai ales în sezonul rece.

Deputatul Bogdan Ivan declara la un moment dat că aproximativ 3.000 de bistrițeni riscă să fie deconectați de la rețeaua electrică din acest motiv.

La începutul lunii octombrie, autoritățile centrale anunțau că facturile vor fi compensate automat, dacă valoarea consumului se încadrează în anumite marje.

Facturile la gaze și electricitate vor fi compensate automat! CARE e condiția:

Apoi, la mijlocul lunii octombrie s-a dat startul pentru depunerea cererilor de ajutor pentru plafa facturilor de gaz, curent, etc.

Se depun cereri pentru ajutoarele pentru căldură și curent! Aproape 300 de bistrițeni au trecut ieri pe la ghișee:

Primarul Ioan Turc declara la vremea respectivă că sunt aproximativ 6.000 de bistrițeni care pot beneficia de acest ajutor.

Cei care solicitau ajutor pentru toate cele cinci luni de sezon rece, noiembrie- martie, puteau depune cererile până în 20 noiembrie.

Nici măcar un sfert dintre cei ce ar fi putut beneficia de acest ajutor nu l-au solicitat.

Au fost depuse 1.061 de cereri. Dintre acestea, 954 sunt pentru gaz, 89 pentru lemne și 18 pentru curentul electric”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. pentru ca distinsii domni liberali care nu mai pot de corectitudine si principii, prin senat afalndu-se sau prin camera deputatilor, au facut oa lege prin care descurajeaza acest tip de ajutor!!! stufos, aiurea fara noima si incurcat. Oamneii sunt descurajati de volumul de harti pe care trebuie sa le fac!!! multumim PNL. ca voi v-ati gandit la bietii oameni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Revoluție în domeniul frumuseții: cristale lichide pentru păr

În prezent, industria frumuseții  ne oferă din ce în ce mai multe tipuri de produse inovatoare,...

FOTO: Crăciun de vis la Baloane de Poveste! AFLĂ ce noutăți au adus în magazinul de pe Cerbului:

Magia Crăciunului te învăluie imediat ce treci pragul unuia dintre cele mai colorate și vesele magazin...

Euforia Floral Boutique a pregătit ornamentele de Crăciun! Din brad natural, care aduce miros de sărbătoare în casă

Îți dorești un brad unic, o coroniță-n ușă sau pe mijlocul mesei, care să transmită căldură...