30.4 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

V-ați programat sărbătorile pascale în Grecia?!? La întoarcere stați în carantină!

Autoritățile centrale au emis o nouă listă cu țările din care cei ce sosesc în România TREBUIE să stea 14 zile în carantină. Grecia este una dintre ele. Bineînțeles, există și excepții de la carantinare:

Aseară, autoritățile centrale au emis o nouă listă cu țările din care cei ce vin TREBUIE să stea în carantină. Surpriza de pe listă e Grecia, țară care și-a deschis larg ușile pentru turiști.

Dacă Spania și Italia NU se află pe listă, bistrițenii care vin acasă din Germania sau Austria TREBUIE să stea de asemenea în carantină.

Lista completă a țărilor, mai jos:

Bineînțeles, există și EXCEPȚII de la carantinare:

Nu va fi instituită carantina pentru persoanele care sosesc în România din aceste zone dacă:

  • au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România ;
  • au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex : test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară ;
  • rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...