16.1 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

„Reaua credință” cu care acționează secretarul Gaftone, recunoscută de Curtea de Apel Cluj

Curtea de Apel Cluj dă dreptate Tribunalului Bistrița-Năsăud, care a obligat secretarul municipiului Floare Gaftone să elibereze autorizația de construire pentru un proiect imobiliar pe strada Dogarilor. Judecătorii bistrițeni au numit-o pe Gaftone „detectiv urbanistic” și au ajuns la concluzia că a acționat „cu rea credință”.

Ieri, Curtea de Apel Cluj a dat dreptate unui dezvoltator imobiliar care vrea să ridice o clădire pe strada Dogarilor. Este vorba despre un imobil cu etaj și mansardă, cu funcțiunea spații de locuit. Practic, judecătorii clujeni au menținut sentința dată de Tribunalul Bistrița-Năsăud în vara anului trecut.

„Respinge, ca lipsit de interes, recursul declarat de GF (n.r. Gaftone Floarea). Respinge recursul declarat de SV şi SD-C împotriva sentinței civile nr. 206 din 21.08.2020 pronunţată în dosarul nr. 1019/112/2019 pronunţată în dosarul nr. 1019/112/2019 al Tribunalului Bistriţa-Năsăud pe care o menţine în întregime. Obligă recurenta să plătească intimaţilor SV şi SDC suma de 5.000 lei, cheltuieli de judecată în recurs. Decizia este definitivă şi executorie”, se arată în decizia dată ieri de judecătorii clujeni.

Floare Gaftone, secretarul municipiului a refuzat să semneze autorizația de construire de două ori, iar dezvoltatorul imobiliar s-a adresat instanței. A solicitat anularea obiecțiilor de legalitate ale secretarului Floare Gaftone și obligarea acesteia să elibereze autorizația de construire.

Judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud demontează toate argumentele susținute de secretarul general al municipiului. Aceștia susțin că și-a asumat excesiv un rol de „detectiv urbanistic” și că a acționat cu rea credință în relația cu dezvoltatorul imobiliar.

Tribunalul a stabilit ca secretarului municipiului să le achite dezvoltatorilor imobiliari peste 5.000 de lei reprezentând cheltuieli de judecată. De asemenea au obligat municipalitatea să elibereze dezvoltatorului autorizația de construire.

Întreaga poveste o puteți citi mai jos:

Floare Gaftone – „detectiv urbanistic” în ochii judecătorilor! Obligată să plătească după ce a refuzat să semneze o autorizație de construcție

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Să curgă cu blocuri în parc,pe pietonal, între case și oriunde vor dezvoltatorii, mana n mâna cu unii din primărie ..să iasă banii..cam asta e treaba! Sus capul, d-na Gaftone,nu sunteți singură!Oamenii știu că vă luptați cu aceeași mafie de pe vremea lui Crețu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...