18.2 C
Bistrița
duminică, iulie 3, 2022

Grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane, destructurat de polițiști: foloseau metoda „lover boy” pentru a prosti tinere

Polițiștii au reușit să destructureze un grup specializat în trafic de persoane și minori, prin exploatare sexuală. Au fost vizate persoane din București, Bistrița-Năsăud și Vâlcea.

Oamenii legii au luat la puricat, ieri, locuințele mai multor persoane din Bistrița-Năsăud, Vâlcea și București.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe telefoane mobile și cartele SIM, înscrisuri și documente, 2.000 de lei, 2 plicuri care conțineau o substanță cristalină și o bancnota rulată, cu urme de substanțe susceptibile a avea efect psihotrop. De asemenea, 8 persoane au fost conduse la audieri.

În urma audierilor, 3 bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, toți din București, au fost reținuți, pentru 24 de ore, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora.

„Persoanele vizate sunt bănuite că, începând cu anul 2021 și până în prezent, ar fi recrutat, prin metoda „lover boy” mai multe tinere, pe care le-ar fi exploatat atât în țară, cât și în străinătate. Tinerele ar fi fost transportate în mai multe orașe, locațiile fiind schimbate frecvent, unde ar fi fost determinate să practice prostituția în folosul persoanelor bănuite”, mai spun anchetatorii.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să aveți mai puține jucării pentru copii

Jucării. Uneori, parcă sunt peste tot... ca o armată nesfârșită într-un război fără sfârșit. În ultimii...

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...