7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Un TIR cu haine second-hand uzate ce trebuia să ajungă în Bistrița-Năsăud, interzis la vamă și întors în Ungaria

Polițiștii de frontieră au interzis și întors în Ungaria două TIR-uri încărcate cu haine și electrocasnice second-hand. Unul dintre TIR-uri trebuia să ajungă în Bistrița-Năsăud. Șoferii autocamioanelor nu aveau documentele necesare pentru marfa transportată.

Cele două TIR-uri încercau să intre în țara noastră pe la punctul de trecere Petea, din Satu Mare. Acestea erau conduse de doi români, TIR-urile fiind înmatriculate în țara noastră.

Ambele TIR-uri erau încărcate cu produse second-hand provenite din Germania. Într-unul erau haine, iar în altul electrocasnice uzate.

„Cei doi șoferi transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, textile și electrocasnice uzate, de la două societăți comerciale din Germania și care urmau să ajungă unele la o firmă din Bistrița-Năsăud, iar celelalte la o societate comercială din județul Cluj”, precizează polițiștii de frontieră.

La fața locului au intervenit și comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului Satu Mare, care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României, întrucât nu există documente legale. Șoferii TIR-urilor nu au putut prezenta nici certificate care să ateste operațiunile de curățare și dezinfecție.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

 1. Nu fiti tristi si suparati ca odata cu intrarea in SCHENGEN tara noastra va deveni lada de gunoi a Europei si asemenea gioarse vor intra cu tirurile fara nici un control la vami.
  Asta este marea afacere si marea scofala SCHENGEN .
  Si nu o spun eu ci televiziunile nationale si in special Realitatea Plus cu emisiunea STATUL PARALEL si invitatii sai.

  • Corect! Oricum suntem groapa de gunoi al UE.. de când suntem în UE, au venit sute de tiruri cu gunoi la noi în țară…!😠😠😠😡😡😤😤😡🤬🤬🤬🤬😤😡😡😡😤😤😤😤🤬🤬🤬🤬…Acuma austriecii nu ne lasă să intrăm Schengen..vor să le mai dăm ceva averii…Pădurile,Banca agricolă, Petrom…! Și mai vor…!🤬😤😡😤😡😤😡😤🤬🤬😤😡🤬🥺🥺😢😢😢 și noi sărbătorim peste câteva zile 1 Decembrie…! Mândru că sunt Român…!😂😂😂😅😅😥😥😥😢🥺😢😡🤬😤😡🤬

 2. Nu există vămi în vest ,din 2007 când am întrat în UE ! La frontiera cu Ungaria de ex .sunt puncte de trecere a frontierei unde sunt polițiști de frontiera!
  Controale vamale ,cu perdonal vamal,impreună cu alte instutii abilitatec(sanitare,mediu,etc)se fac numai în vămile de frontiera cu statele înafara UE ,din anul 2007!!
  Aceste întrări de mărfuri prin trecerea punctelor de frontiera se numesc achiziții ,nu sunt importuri !
  Întrarea în spațiul Schengen este benefic pt economia românească ,beneficiile depășesc cu mult unele riscuri !
  Controale se pot face și prin alte modalități, nu prin blocaje de la frontiera națională!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...