6.4 C
Bistrița
miercuri, octombrie 5, 2022

Hainele i-ar putea aduce probleme penale. Fostul preot Cristian Pomohaci nu respectă regulile caterisirii

Fostul preot Cristian Pomohaci nu pare să respecte regulile caterisirii, iar acest lucru este sugerat chiar de pagina personală de Facebook al rebrișoreanului, care s-a concentrat pe cariera artistică după ce a părăsit Biserica. Nerespectarea regulilor caterisirii i-ar putea aduce inclusiv probleme penale.

Cristian Pomohaci, fost preot și actual cântăreț de muzică populară riscă mai multe probleme, de natură penală, din cauza comportamentului său. Acesta nu pare să fi renunțat la hainele preoțești, în ciuda faptului că astfel încalcă regulile caterisirii.

În ultima vreme, acesta a postat pe Facebook mai multe fotografii, în care apare în haine preoțești. Fotografiile sunt însoțite și de data în care acestea au fost realizate sau când a avut loc evenimentul în cadrul căruia au fost făcute. Astfel, pozele au fost realizate după data când acesta a fost caterisit.

Caterisirea vine și cu interzicerea purtării hainelor preoțești. Culmea, nerespectarea regulilor impuse prin caterisire poate atrage probleme penale. Fostul preot poate fi acuzat de comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, mai marii Bisericii trebuie să depună o plângere la parchet. Nu ar fi o premieră, în toamna anului trecut, un preot din Vrancea a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Plângerea a fost formulată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la mijlocul anului 2016. Acesta a fost surprins oficiind slujbe religioase la Focșani și Buzău, deși fusese caterisit.

Foto: Cristian Pomohaci Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...