14.2 C
Bistrița
marți, octombrie 3, 2023

Hainele i-ar putea aduce probleme penale. Fostul preot Cristian Pomohaci nu respectă regulile caterisirii

Fostul preot Cristian Pomohaci nu pare să respecte regulile caterisirii, iar acest lucru este sugerat chiar de pagina personală de Facebook al rebrișoreanului, care s-a concentrat pe cariera artistică după ce a părăsit Biserica. Nerespectarea regulilor caterisirii i-ar putea aduce inclusiv probleme penale.

Cristian Pomohaci, fost preot și actual cântăreț de muzică populară riscă mai multe probleme, de natură penală, din cauza comportamentului său. Acesta nu pare să fi renunțat la hainele preoțești, în ciuda faptului că astfel încalcă regulile caterisirii.

În ultima vreme, acesta a postat pe Facebook mai multe fotografii, în care apare în haine preoțești. Fotografiile sunt însoțite și de data în care acestea au fost realizate sau când a avut loc evenimentul în cadrul căruia au fost făcute. Astfel, pozele au fost realizate după data când acesta a fost caterisit.

Caterisirea vine și cu interzicerea purtării hainelor preoțești. Culmea, nerespectarea regulilor impuse prin caterisire poate atrage probleme penale. Fostul preot poate fi acuzat de comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, mai marii Bisericii trebuie să depună o plângere la parchet. Nu ar fi o premieră, în toamna anului trecut, un preot din Vrancea a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Plângerea a fost formulată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la mijlocul anului 2016. Acesta a fost surprins oficiind slujbe religioase la Focșani și Buzău, deși fusese caterisit.

Foto: Cristian Pomohaci Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...