18.3 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

Hainele i-ar putea aduce probleme penale. Fostul preot Cristian Pomohaci nu respectă regulile caterisirii

Fostul preot Cristian Pomohaci nu pare să respecte regulile caterisirii, iar acest lucru este sugerat chiar de pagina personală de Facebook al rebrișoreanului, care s-a concentrat pe cariera artistică după ce a părăsit Biserica. Nerespectarea regulilor caterisirii i-ar putea aduce inclusiv probleme penale.

Cristian Pomohaci, fost preot și actual cântăreț de muzică populară riscă mai multe probleme, de natură penală, din cauza comportamentului său. Acesta nu pare să fi renunțat la hainele preoțești, în ciuda faptului că astfel încalcă regulile caterisirii.

În ultima vreme, acesta a postat pe Facebook mai multe fotografii, în care apare în haine preoțești. Fotografiile sunt însoțite și de data în care acestea au fost realizate sau când a avut loc evenimentul în cadrul căruia au fost făcute. Astfel, pozele au fost realizate după data când acesta a fost caterisit.

Caterisirea vine și cu interzicerea purtării hainelor preoțești. Culmea, nerespectarea regulilor impuse prin caterisire poate atrage probleme penale. Fostul preot poate fi acuzat de comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, mai marii Bisericii trebuie să depună o plângere la parchet. Nu ar fi o premieră, în toamna anului trecut, un preot din Vrancea a fost trimis în judecată, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de exercitare fără drept a profesiei.

Plângerea a fost formulată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, la mijlocul anului 2016. Acesta a fost surprins oficiind slujbe religioase la Focșani și Buzău, deși fusese caterisit.

Foto: Cristian Pomohaci Facebook

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: