-11.1 C
Bistrița
duminică, februarie 5, 2023

Hoții de lemne din Parcul Național au fost prinși de către polițiști. Despre cine este vorba

Polițiștii au prins doi indivizi, bănuiți că în noaptea de vineri spre sâmbătă au tăiat ilegal arbori dintr-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei. Cei doi, care erau însoțiți și de un minor de 16 ani, i-ar fi amenințat pe pădurari și pe jandarmii chemați să-i potolească.

Un incident petrecut vineri noaptea a atras atenția presei naționale și a demonstrat încă o dată cam cât de periculoși sunt cei care fură din pădurile țării. Mai mulți indivizi au fost prinși de către silvicultori la furat ilegal de arbori dintr-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei.

Întrucât aceștia erau deosebit de agresivi, pădurarii au chemat un echipaj de jandarmi. Atitudinea agresivă a continuat și atunci când oamenii legii au ajuns la fața locului, presa centrală precizând că cei doi jandarmi și un elev ar fi fost amenințați cu arma de către hoții de lemne. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Polițiștii au identificat doi indivizi de 21 și respectiv 46 de ani din Borșa bănuiți că ar fi furat arbori și ar fi amenințat jandarmii. Cei doi sunt sunt cercetați în stare de libertate, spun surse judiciare.

Cercetat este și minorul de 16 ani care a fost găsit cu cei doi în noaptea în cauză în pădure. Se pare că acesta conducea un tractor care manevra buștenii tăiați.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: