19.3 C
Bistrița
marți, octombrie 3, 2023

Hoții de lemne din Parcul Național au fost prinși de către polițiști. Despre cine este vorba

Polițiștii au prins doi indivizi, bănuiți că în noaptea de vineri spre sâmbătă au tăiat ilegal arbori dintr-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei. Cei doi, care erau însoțiți și de un minor de 16 ani, i-ar fi amenințat pe pădurari și pe jandarmii chemați să-i potolească.

Un incident petrecut vineri noaptea a atras atenția presei naționale și a demonstrat încă o dată cam cât de periculoși sunt cei care fură din pădurile țării. Mai mulți indivizi au fost prinși de către silvicultori la furat ilegal de arbori dintr-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei.

Întrucât aceștia erau deosebit de agresivi, pădurarii au chemat un echipaj de jandarmi. Atitudinea agresivă a continuat și atunci când oamenii legii au ajuns la fața locului, presa centrală precizând că cei doi jandarmi și un elev ar fi fost amenințați cu arma de către hoții de lemne. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Polițiștii au identificat doi indivizi de 21 și respectiv 46 de ani din Borșa bănuiți că ar fi furat arbori și ar fi amenințat jandarmii. Cei doi sunt sunt cercetați în stare de libertate, spun surse judiciare.

Cercetat este și minorul de 16 ani care a fost găsit cu cei doi în noaptea în cauză în pădure. Se pare că acesta conducea un tractor care manevra buștenii tăiați.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...