12.7 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 15, 2024

Hoții de lemne din Parcul Național au fost prinși de către polițiști. Despre cine este vorba

Polițiștii au prins doi indivizi, bănuiți că în noaptea de vineri spre sâmbătă au tăiat ilegal arbori dintr-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei. Cei doi, care erau însoțiți și de un minor de 16 ani, i-ar fi amenințat pe pădurari și pe jandarmii chemați să-i potolească.

Un incident petrecut vineri noaptea a atras atenția presei naționale și a demonstrat încă o dată cam cât de periculoși sunt cei care fură din pădurile țării. Mai mulți indivizi au fost prinși de către silvicultori la furat ilegal de arbori dintr-o zonă protejată a Parcului Național Munții Rodnei.

Întrucât aceștia erau deosebit de agresivi, pădurarii au chemat un echipaj de jandarmi. Atitudinea agresivă a continuat și atunci când oamenii legii au ajuns la fața locului, presa centrală precizând că cei doi jandarmi și un elev ar fi fost amenințați cu arma de către hoții de lemne. Întreaga poveste o puteți citi AICI.

Polițiștii au identificat doi indivizi de 21 și respectiv 46 de ani din Borșa bănuiți că ar fi furat arbori și ar fi amenințat jandarmii. Cei doi sunt sunt cercetați în stare de libertate, spun surse judiciare.

Cercetat este și minorul de 16 ani care a fost găsit cu cei doi în noaptea în cauză în pădure. Se pare că acesta conducea un tractor care manevra buștenii tăiați.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: