Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița

Iana OPTIC. Povestea fetei pe care ochelarii au făcut-o să se îndrăgostească de Bistrița

Povestea Iana OPTIC începea la Bistrița în urmă cu fix 15 ani. Pe atunci, Iana Mureșan îl însoțea în oraș pe soțul ei, care era distribuitor al unor mărci de rame și ochelari de vedere. Totuși, în orașelul superb, cochet, cu mașini scumpe și vile impunătoare,  nu se vindeau deloc ramele și lentilele de calitate, cei care ofereau astfel de servicii alegând întotdeauna produsele cele mai ieftine, singurele pe care păreau să le cumpere bistrițenii. Iana era convinsă că femeile frumoase și domnii eleganți din oraș ar fi ales și ceva mai frumos, mai de calitate, dar nu aveau de unde. Și așa s-a născut magazinul de pe pietonal Iana OPTIC, care, de 15 ani, face ochelari pe toate gusturile și pentru toate buzunarele. 

Toată viața Ianei, originară din Basarabia, este legată într-un fel sau altul de ochelari și, cumva, ei i-au desenat fericirea. Dacă de la soțul ei a învățat primele noțiuni despre calitatea ramelor și a lentilelor, magazinul de optică deschis de ei la Bistrița i-a făcut să-și aleagă orașul în care voiau să-și crească copilul. Așa se face că în urmă cu mai bine de 10 ani s-au stabilit la Bistrița și, astăzi, Bistrița e pentru ei “acasă”.

Atunci când vorbește de ochelari, rame sau lentile, fața Ianei Mureșan se luminează instant și nu există noutate în domeniu pe care să n-o știe, cum nu există nici rame la modă sau lentile de ultimă generație pe care să nu le aibă în magazin. Ramele nu sunt niciodată simple rame, povestea lentilelor nu este atât de scurtă pe cât s-ar părea, iar atunci când vrei să cumperi o pereche de ochelari este bine să te sfătuiești cu cineva care chiar se pricepe la asta și are toate informațiile din domeniu la zi.

Astăzi, lentilele pot fi personalizate în funcție de stilul de viață sau de munca depusă și ținând cont de preferințele fiecărui purtător de ochelari în parte. Pot să ajute ca ochiul să nu obosească în fața calculatorului, dar în același timp să protejeze și de lumina puternică de afară, dar, fără a închide automat lentila. Lentila mai poate fi pregătită într-un degrade reflex, care să ofere o privire luminoasă și, da, poate fi astfel făcută încât să nu lase să se vadă ridurile de sub ochi (acest gen de lentile e preferatul doamnelor). Iar culoarea lentilelor, reflexul sau degradeul poate fi în zeci de variante de culoare, astfel încât și estetic nuanța aleasă să se potrivească feței sau personalității purtătorului.

Dacă acum 15 ani ochelarii se predau după o zi, două, astăzi, la Iana OPTIC în 15 minute poți avea ochelarii doriți pe nas. Asta pentru că pe deoparte tehnologia a evoluat, iar Iana a investit mereu în tehnica optică computerizată de ultimă generație, plus că  în stoc au oricând sute de tipuri de lentile. În cazul persoanelor care au nevoie de lentile combinate sau au indicații speciale din partea medicului oftalmolog, execuția poate dura ceva mai mult.

Cât despre rame, chiar nu vă faceți griji, la Iana OPTIC chiar aveți de unde alege, oricât de pretențioși ați fi. Prada, Vogue, Giorgio Armani, Emporio Armani, Trussardi, Ferre, Bvulgari, Dolce &Gabbana, Michael Kors sunt doar câteva din marile branduri care se găsesc în magazin, iar dacă sunteți fanii ochelarilor de la Ray-Ban aflați că sunt distribuitorii autorizați pe Bistrița ai brandului, lucru care se poate verifica pe site-ul producătorului sau, mai simplu, scanând codul QR de la intrarea în magazin.  

Și pentru că zilele acestea se sărbătoresc 15 ani de IANA OPTIC la Bistrița, bucuria se împarte cu voi! Aveți de ales între mii de rame la care primiți lentilele cadou, ramele de firmă au reduceri de 30 la sută, iar în magazin veți găsi alte zeci de oferte. E practic imposibil dacă treceți pe str. Liviu Rebreanu nr. 5 să nu vă alegeți o pereche de ochelari dacă cumva aveați în plan o pereche nouă de sărbători.

Doamnele care lucrează aici vă pot răspunde oricărei întrebări pe care o aveți și vă pot ajuta cu sfaturi pentru a alege ochelarul ideal pentru voi, ținând cont de toate aspectele care vă interesează, ce vă deranjează, ce vă place, ce nu vă place, ce așteptări aveți de la noua pereche de ochelari. Important de reținut este că aici se fac și consultații gratuit, iar reparațiile sunt tot gratuite.

Dacă dați un Like paginii lor de Facebook Iana Optic – Optică Medicală puteți rămâne la curent cu toate noutățile și ultimele promoții.  

Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.
VIDEO: Managerul unei instituții din Bistrița, într-un top american al celor mai bune albume din ultimii 10 ani ianuarie 19, 2020 - Muncește la Bistrița, dar asta nu îl împiedică să apară și în topurile americane: Un album de muzică „născut” la Bistrița, pe care apar și doine interpretate de managerul unei instituții din oraș, a reușit performanța de a se clasa într-un top al celor mai bune 10 albume muzicale în ultima decadă, conform unei prestigioase reviste americane!
DE CITIT: Faza cu fotbalul… Frumusețe, huliganism, dramă, umor, ipocrizie, seducție… ianuarie 19, 2020 - Care e faza cu fotbalul? Fotbalul înseamnă o mulțime de lucruri – complexe și contradictorii care se bat cap în cap... Fotbalul înseamnă memorie, istorie, loc pe hartă, clasă socială, gen, identitate familială, tribală sau națională...