25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

Îi așteaptă o iarnă complicată pe cei ce se încălzesc cu lemne. Metrul cub de lemn se vinde cu 400 de lei în județ

Bistrițenii care se încălzesc cu lemn vor avea parte de o iarnă complicată. Asta pentru că metrul cub de lemn se vinde cu 400 de lei în județ, iar pentru a încălzi o casă cu trei camere ai nevoie de mai bine de 10 metri cubi de lemn.

Potrivit Protv, în satele din Bistrița-Năsăud, cererea pentru lemne de foc a crescut. Oamenii se tem ca prețurile să nu crească mai tare, în condițiile în care la operatorii privați metrul cub se cumpără cu 400 de lei.

Astfel, pentru a încălzi iarna aceasta o casă cu trei camere ar fi nevoie de 12-13 metri cubi, adică în jur de 5.000 de lei. E posibil ca prețurile să crească mai tare în toamnă.

De la începutul anului, prețul pentru lemnele de foc s-au modificat de cel puțin două ori, scumpindu-se cu 30-40%. Listele de așteptare pentru a primi lemn de foc se întind pe luni.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Așa se întâmplă când lupul este pastor la oi,cei care au cumpărat pentru prelucrarea lemnului au fost avantajați cu un preț de 70 Ron la metru și cei care avem pădure proprietate ,cumpărăm cu un preț de 400ron metru și în pădure nu avem voie nici după o creangă uscată dar la plantat am participat,trăiască hoția că doar trăim în România!

  2. 400 de lei mc este la ” rampa „… de unde pana acasa te mai costa transportul inca 300 cel putin , iar taiatul inca vre-o 200 . Ajungi la 10.000 de lei ptr 10-12 mc de lemn gata de pus pe foc … Vor fi avantajati cei care locuiesc imediat langa aceasta ” rampa comerciala „…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...