26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

Îi așteaptă o iarnă complicată pe cei ce se încălzesc cu lemne. Metrul cub de lemn se vinde cu 400 de lei în județ

Bistrițenii care se încălzesc cu lemn vor avea parte de o iarnă complicată. Asta pentru că metrul cub de lemn se vinde cu 400 de lei în județ, iar pentru a încălzi o casă cu trei camere ai nevoie de mai bine de 10 metri cubi de lemn.

Potrivit Protv, în satele din Bistrița-Năsăud, cererea pentru lemne de foc a crescut. Oamenii se tem ca prețurile să nu crească mai tare, în condițiile în care la operatorii privați metrul cub se cumpără cu 400 de lei.

Astfel, pentru a încălzi iarna aceasta o casă cu trei camere ar fi nevoie de 12-13 metri cubi, adică în jur de 5.000 de lei. E posibil ca prețurile să crească mai tare în toamnă.

De la începutul anului, prețul pentru lemnele de foc s-au modificat de cel puțin două ori, scumpindu-se cu 30-40%. Listele de așteptare pentru a primi lemn de foc se întind pe luni.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. Așa se întâmplă când lupul este pastor la oi,cei care au cumpărat pentru prelucrarea lemnului au fost avantajați cu un preț de 70 Ron la metru și cei care avem pădure proprietate ,cumpărăm cu un preț de 400ron metru și în pădure nu avem voie nici după o creangă uscată dar la plantat am participat,trăiască hoția că doar trăim în România!

  2. 400 de lei mc este la ” rampa „… de unde pana acasa te mai costa transportul inca 300 cel putin , iar taiatul inca vre-o 200 . Ajungi la 10.000 de lei ptr 10-12 mc de lemn gata de pus pe foc … Vor fi avantajati cei care locuiesc imediat langa aceasta ” rampa comerciala „…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: