20.4 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Iluminatul public, pe mâna Direcției de Servicii Publice a Primăriei. Alți bani stricați pentru o nouă licitație:

După luni de zile de ultimatumuri, Primăria Bistrița spune ADIO firmei Elba. Se reia licitația pentru un nou operator. Până se finalizează toate demersurile, iluminatul public rămâne pe mâna DSP.

Iluminatul public în Bistrița a „scârțâit”, luni de zile. Primăria Bistrița are încheiat contract cu Elba Com SA Timișoara pentru serviciul de iluminat public în municipiu. Firma trebuie să se ocupe de mentenanță, extindere și modernizare a rețelei de iluminat public existente.

Cu toate acestea, străzi întregi au stat în beznă zile bune, unele chiar săptămâni.

Astfel, în luna octombrie 2021, primarul a explicat că a dat un ultimatum firmei Elba.

Ultimatum pentru firma ce se ocupă de iluminatul public! Turc: Dacă nu repară, reziliem contractul!

Pentru că nu s-a ajuns la niciun acord privind buna conlucrare Elba – Primăria Bistrița, la finele lunii decembrie 2021, Ioan Turc anunța că s-a decis încheierea contractului.

Primarul Ioan Turc: „Reziliem, de comun acord, contractul cu Elba Com. Este inacceptabil ce vor!”

Joi, pe masa consilierilor locali se va afla proiectul prin care se decide rezilierea contractului cu Elba. Totuși, firma timișoreană va continua să asigure mentenanță pentru încă 90 de zile.

În cadrul aceluiași proiect aflat pe masa consilierilor se aprobă și delegarea primarului să demareze procedura pentru o nouă licitație. Serviciile pe care Elba era obligată, prin contract, să le ofere, vor fi scoase la licitație. Asta înseamnă alți bani de la buget cheltuiți.

După ce expiră cele 90 de zile în care Elba va oferi mentenanță, responsabilitatea privind buna funcționare a iluminatului public va cădea în sarcina Direcției de Servicii Publice.

DSP Bistrița se va ocupa de acest lucru până când se va găsi un nou operator.

Proiectul din ședința de Consiliu Local poate fi consultat aici:

iluminat public

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.