13.9 C
Bistrița
miercuri, mai 12, 2021

Imperiul Leilor a mizat pe țuica de Ilva! Țuica „Ilie Galben” se vrea pe cai mari la nivel național, cu 200.000 de euro

O familie din Ilva Mică a primit 200.000 de euro de la unul dintre jurații „Imperiului Leilor”, show-ul de la ProTV. Dragoș Petrescu devine proprietarul a 40% din afacere în schimbul sumei menite să transforme brandul „Ilie Galben” dintr-unul local într-unul național.

Familia Galben din Ilva Mică, producătorul țuicii premium „Ilie Galben” are un nou partener de afaceri. Este vorba despre Dragoș Petrescu, unul dintre cei mai puternici antreprenori români din zona restaurantelor.

Soții Mihaela și Ioan Galben și-au încercat norocul la show-ul de la ProTv „Imperiul Leilor” și l-au determinat pe Dragoș Petrescu să investească în produsul lor. Au cerut în prima fază 200.000 de euro pentru 15% din companie.

Au primit 200.000 de euro pentru 40% din companie. În momentul în care își va recupera suma investită, Dragoș Petrescu a precizat că va înapoia 20%.

„Eu aș fi de acord să vin alături de voi în următoarele condiții și anume: 200.000 de euro pentru 40% din afacerea voastră. În momentul în care voi veți returna cei 200.000 de euro sunt dispus să cedez înapoi 20% din cei 40%. Este o onoare pentru mine să investesc în familii de antreprenori așa frumoase ca a voastră”, a precizat investitorul.

Țuica ia naștere într-un cazan din `46, adus din Viena

Povestea țuicii „Ilie Galben” se învârte în jurul bunicului producătorului. Acesta se numea chiar Ilie Galben și a produs decenii întregi țuică. A început în `47 și a produs țuică până în 1993, când a decedat.

„Cazanul a picat din podul șurii. A fost a bunicului, la întoarcerea de pe front a avut bani de un cazan, deși nu știm de unde. În `46 se duce la Viena cu un prieten, un vecin, și își cumpără acest cazan.”, spune Ioan Galben, care continuă să fabrice țuică cu acest cazan.

L-a urmărit pe bunicul său cum făcea țuica încă de când era copil, iar acum îi duce mai departe inclusiv rețetele. Până și operațiunile tradiționale le-a păstrat. Focul este făcut cu lemne, fructele fermentează în căzi de lemn. Inclusiv la ridicarea clădirilor în care se fabrică țuica au fost folosite materiale reciclate din șura și grajdul bunicului.

Țuica Galben deja se găsește în magazinele specializate, inclusiv în aeroporturi din România. Soții Galben își doreau însă să ducă produsul la un alt nivel și să-l transforme într-un brand național.

Foto: Facebook Ilie Galben

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...