16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

În aprilie, la Taverna Dogarilor: Muzică de cameră, acorduri de mandolină și dialoguri de suflet!

Formația camerală JAM, Nicholas Sotirriss și Daniela Dragne-Macarie sunt cei care vor asigura luna aceasta, două seri de nerefuzat la Taverna Dogarilor din Bistrița, locul în care orașul prinde viață! Cele două evenimente inedite vor avea loc în serile de vineri, respectiv 12 și 19 aprilie, de la ora 20:00.

Luna aprilie aduce la Taverna Dogarilor din Bistrița o serie de noi evenimente dedicate clienților care iubesc muzica și atmosfera de calitate. Astfel, vineri, 12 aprilie, de la ora 20:00, seara va fi una de poveste alături de formația camerală JAM.

Formația a luat ființă în luna septembrie 2016 când în catedra de Muzică de Cameră a profesorului Ovidiu Patrasciuc de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița au ajuns trei dintre cei mai promițători elevi ai ultimilor ani.

Este vorba de Iasmina Palage la flaut, laureată încă din copilarie la concursuri instrumentale zonale, naționale și chiar internaționale, deținătoare în prezent a unui merituos loc III național; Maria Lăpușan la vioară, elevă a Liceului „Tudor Jarda” încă din clasa I. A reușit să obțină în anul 2016 un premiu I la Concursul Național de Interpretare a Muzicii Românești. Studiază vioara la clasa profesorului Dimitriu Daniel, cu care a lucrat și profesorul Ovidiu Patrasciuc în copilarie. Împreună cu cel din urmă, Maria colaborează cu Orchestra Națională de Romanțe „Dor Românesc” unde, sub bagheta maestrului Ștefan Cigu participă la „Crizantema de Aur”, cel mai prestigios festival de romanțe din țară; Alexandru Grecu la chitară este cel mai premiat elev al școlii bistrițene.

Numeroase premii I și II naționale și internaționale, cursuri de măiestrie și prezența pe scenele festivalurilor reputate ale chitarei clasice fac portofoliul lui Alex aproape inegalabil. Trio JAM (Jasmin – Alex – Maria) a prins repede elan și calitatea profesională a tinerilor s-a văzut imediat în participarea scenică, atât la concerte, recitaluri cât și la concursuri de profil. Acestui trio de elevi s-au alaturat, din dorința de a îmbogăți atât repertoriul cât și materialul sonor, profesorul lor coordonator Ovidiu Patrasciuc la vioară și profesorul corepetitor Radu Tofan la pian.

De menționat faptul că Ovidiu Patrasciuc este produs al școlii de vioară clujene, cu o vastă experiență scenică dobândită în colaborări cu orchestre simfonice, orchestre de cameră, dar și ansambluri folclorice. De 4 ani încoace colaborează cu Orchestra Națională de Romanțe, unde a prins „iremediabil” drag de muzica românească de suflet, de melodiile nostalgice ale începutului de secol XX, nemuritoare piese de café-concert, drag pe care încearcă să îl insufle și generațiilor tinere.

Radu Tofan, absolvent al Liceului „Tudor Jarda” unde lucrează și în prezent,  acompaniază soliști vocali, instrumentiști și chiar formații, în genuri care ajung de la muzica clasică a micilor olimpici pâna la café-concert, pop și rock. De la corepetiție în cadrul concursurilor muzicale naționale și internaționale, la numeroase apariții radio-tv sau turnee rock, experiența lui Radu oferă pe instrumentele cu clape, suportul armonic adecvat și profesionist de care este nevoie.

În formula completă de 5, JAM abordează un repertoriu diversificat și spectaculos mergând de la romanțe si cântece interbelice, la tango-uri celebre cum ar fi Por Una Cabeza sau Ole Guapa, la valsuri internaționale precum Wiener Blut (J.Strauss), piese din repertoriul unor artiști ca Andre Rieu, café-concert sau bijuterii violonistice românesti cum sunt Căruța Poștei, Hora Mărțișorului sau Ciocârlia. Deși relativ tânără, formația a evoluat deja în numeroase evenimente, concerte aniversare unde s-a bucurat de mult succes datorită repertoriului inedit și al sonorității unice.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc la Taverna Dogarilor pe data de 19 aprilie, tot de la ora 20:00 și îi aduce în prim-plan pe Nicholas Sotirriss cu un recital extraordinar la mandolină și pe Daniela Dragne-Macarie, psiholog și psihoterapeut  din Cluj-Napoca care vine cu un program de suflet și pentru sufletul clienților.

„Dată fiind și această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale ne-am gândit să trecem la un alt nivel în ceea ce privește organizarea de evenimente la Taverna Dogarilor. Țin să menționez faptul că aceste colaborări vor fi pe termen mediu și lung, cu atât mai mult cu cât vorbim de bun gust, cultură și educație. Pe lângă programul special atent gândit în colaborare cu firma specializată Social Media Care, noi pregătim pentru clienții noștri preparate și băuturi, în ton cu atmosfera de primăvară, care sperăm că vor fi pe placul tuturor”, spune Honoria Rațiu, managerul restaurantului Taverna Dogarilor.

Și cum locurile la astfel de evenimente sunt limitate, puteți rezerva din timp o masă pentru seara care vi se potrivește, sunând la 0363/40.12.73, 0744.93.01.83 sau direct prin mesaj pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/tavernadogarilor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.