6 C
Bistrița
joi, februarie 22, 2024

În aproape două săptămâni, pacienții din Spitalul Județean vor avea parte de unitățile de imagistică medicală promise!

Aparatura de cel mai înalt standard promisă pacienților din Spitalul Județean va fi funcțională în cel mult două săptămâni, speră conducerea instituției care a anunțat zilele trecute în ce stare se află CT-ul și RMN-ul amplasate la parterul spitalului:

În finalul lunii octombrie va intra în funcțiune RMN-ul din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în timp ce Computerul Tomograf are încă nevoie, datorită radiațiilor pe care le implică, de autorizații speciale din partea CNCAN București. „Să sperăm că vom reuși să-i convingem să vină cât mai repede să facă verificările necesare. Nu putem da drumul CT-ului, chiar dacă el este montat și funcțional, până când nu avem autorizațiile de funcționare de la această instituție a statului…”, a precizat Radu Moldovan zilele trecute, cu prilejul semnării contractului de lucrări pentru extinderea secției de Terapie Intensivă și a Unității de Transfuzii Sanguine din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

„Computerul Tomograf este instalat și funcțional, am primit din partea Ministerului Sănătății o notificare cum că vor veni marți, în 9 octombrie, pentru punerea în funcțiune a echipamentului și instructajul personalului. Din păcate nu s-au prezentat la data precizată, însă vom lua legătura cu ei. RMN-ul este în stare avansată de montare, este un echipament mult mai complex decât CT-ul, deci mai durează aproximativ 2 săptămâni montarea lui”, a punctat Gabriel Lazany, managerul Spitalului Județean.

Acesta a adăugat că, din fericire, RMN-ul nu necesită o autorizație specială pentru funcționare, astfel încât, în momentul în care se finalizează montajul, aparatul va putea intra în utilizare.

Managerul spitalului a recunoscut că multă lume i-a trimis mesaje în legătură cu modul de operare al acestor echipamente, însă a precizat că acestea sunt echipamente integrate în spital și sunt pentru uzul pacienților internați. „Timpii de așteptare pentru un RMN programat prin Casa de Asigurări nu vor fi influențați de punerea în funcțiune a acestor echipamente. Deocamdată ele se adresează doar pacienților din spital…”, a subliniat managerul Spitalului Județean.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: