25.6 C
Bistrița
miercuri, august 17, 2022

În timp ce mai marii Bisericii Ortodoxe „adună” case, episcopul bistrițean Macarie a donat deja 3

Episcopul Macarie al Europei de Nord, originar din Bistrița-Năsăud a donat deja trei case tradiționale muzeelor din țară. Ultima, care a aparținut bunicilor episcopului a ajuns la Muzeul Golești din Pitești.

În timp ce mai marii Bisericii Ortodoxe adună averi și case, episcopul bistrițean Macarie al Europei de Nord a donat deja 3 case muzeelor din țară. Ultima a aparținut bunicilor săi și a ajuns la Muzeul Golești din Pitești. Aceasta urmează să fie asamblată și deschisă pentru public până la finalul verii.

Potrivit Consiliului Județean Argeș, casa provine tocmai din Spermezeu și a fost demontată pentru a putea fi transportată.

„Această casă a aparținut bunicilor unui om al Bisericii, foarte drag nouă, Episcopul Macarie al Europei de Nord. Domnia Sa activează acum la Stockholm. A fost la Muzeul Golești, iubește foarte mult muzeul nostru și este specialist în etnografie. Înaltpreasfinția Sa Macarie a mai donat astfel de case și pentru Muzeul Satului din București și Muzeul Astra din Sibiu”, a declarat managerul Muzeului Golești, Iustin Dejeanu, citat de Știripesurse.

Anul trecut, casa care a aparținut străbunicilor episcopului a ajuns la Muzeul Astra din Sibiu. Acesta a mai donat Muzeului Astra și obiecte casnice și de decor pentru casa respectivă.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...