9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Încă o comună din județ își închide localurile la interior

A patra comună din județ își închide localurile la interior, în decurs de o săptămână. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis că această măsură trebuie impusă și la Mărișelu.

Numărul cazurilor de Covid 19 crește îngrijorător la nivelul județului nostru.

Comitetul Județean pentru Situații e Urgență Bistrița Năsăud a decis că se impune aplicarea unor măsuri restrictive încă într-o comună. Mai exact, localurile din Mărișelu NU mai pot primi clienții la interior.

Conform 𝐇𝐨𝐭𝐚̆𝐫𝐚̂𝐫𝐢𝐢 𝐂.𝐉.𝐒.𝐔. 𝐧𝐫. 𝟒𝟏/𝟏𝟑.𝟏𝟎.𝟐𝟎𝟐𝟎, se introduc restricţii în 𝑴𝒂̆𝒓𝒊𝒔̗𝒆𝒍𝒖, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori. Restricţiile prevăzute de Hotărârea C.J.S.U. 41/13.10.2020 se vor ridica atunci când incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcţie de comunicarea Direcţiei de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 14 octombrie 2020” transmit reprezentanții CJSU.

Astfel, se impun următoarele lucruri:

  • restricționarea activității operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor de pe raza acestui UAT.
  • activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.
  • se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • este restricţionată activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...