27.5 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Încă o lovitură pentru pacienții cu COVID 19: Medicamentele, mai mult lipsă! La Bistrița, zile cu stoc ZERO!

Secțiile COVID sunt pline, cele ATI sunt supra-solicitate! Iar o nouă lovitură o reprezintă lipsa medicamentelor. Chiar și la Bistrița au fost zile cu stoc ZERO.

Situație dramatică în spitale, unde secțiile COVID sunt pline, iar secțiile ATI supra-solicitate. Chiar și la Bistrița, paturile de la secția ATI au fost suplimentate. Iar directorul medical al SJUB făcea apel către celelalte spitale să ajute cu locuri pentru pacienții COVID.

O altă lovitură dată pacienților cu COVID 19 ete lipsa medicamentelor.

Prezent în emisiunea Bistrițeanul LIVE, președintele CJ BN a criticat faptul că autoritățile române nu s-au îngrijit de stocul de medicamente.

Se știa că vine valul patru. Când alții se pregăteau, ei ce au făcut? De ce nu au făcut licitațiile pentru medicamente în luna mai? Înainte să vină noul val? De exemplu, Tocilizumab-ul, care e vital în tratament, era atunci 11 sau 17 lei fiola. Acum e 600 de lei fiola și se găsește foarte greu”, a explicat Radu Moldovan.

Acesta a prezentat și o situație cu solicitările făcute pentru acest medicament.

„Noi de la începutul lui septembrie, de când a început valul 4, am avut perioade lungi în care mai mult n-am avut medicamente decât am avut. Am trimis repetate adrese la minister. Unul dintre principalele antivirale este Remdesivirul, care a lipsit o perioadă lungă”, a mai subliniat Radu Moldovan, făcând referire la situația Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Managerul Gabriel Lazany a confirmat că au fost probleme cu medicamentele și la Bistrița.

Noi trimitem situația cu stocul de medicamente, ZILNIC, la Ministerul Sănătății. Dar da, au fost zile când nu am avut. De exemplu, săptămâna trecută, am rămas fără Remdesivir peste weekend. Medicamentele oricum ni se livrează săptămânal. Dar da, au fost și situații când am rămas fără”, a confirmat managerul SJUB.

Conform acestuia, stocul de medicamente, în dimineața acestei zile, arăta așa:

  • TOCILIZUMAB – 11 fiole – se folosesc doar la cazurile grave în ATI
  • REMDESIVIR – 18 bucăți – ajung DOAR pentru TREI pacienți
  • FAVIPIRAVIR – 3.618 bucăți – un antiviral tablete

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...