13.2 C
Bistrița
marți, aprilie 16, 2024

INCREDIBIL! Un bistrițean a trebuit să meargă până Ungaria să-și repare mașina, pentru că niciun service din țară nu-i recunoaște defectul

Un bistrițean care și-a cumpărat o mașină de la un dealer auto din Cluj-Napoca a fost nevoit să meargă în Ungaria să își repare mașina. Asta pentru că niciun service din România nu îi recunoștea defectul de la motor. Bistrițeanul a ajuns și în instanță, unde a câștigat.

Povestea bistrițeanului a fost publicată de Libertatea.ro. Marius Zăvoian și-a cumpărat o  Suzuki Vitara în 2015, de la dealerul auto Premium Cars din Cluj-Napoca. Acesta a început să aibă probleme cu mașina imediat ce a luat-o.

La 11 zile de la achiziționare a dus-o în service, după ce i-a remarcat niște bătăi la motor. Specialiștii firmei nu au detectat însă nicio problemă, iar reclamația acestuia a fost considerată neîntemeiată.

Acesta a mai încercat și la alte service-uri din țară în 2016, 2017 și 2018. A ajuns inclusiv la un service din Bistrița, căruia i-a trecut pragul de 6 ori. Niciunul dintre service-uri nu recunoștea problema și nu auzea bătaia din motor. În total, bistrițeanul a făcut 33.000 de km din 2015 până în 2018, în încercarea de a rezolva problema.

În cele din urmă, bărbatul a ajuns cu mașina tocmai în Ungaria, la un service din Debrecen, unde s-a constatat că motorul avea o defecțiune gravă și a fost înlocuit. A fost notificat dealerul auto pentru plata cheltuielilor, care însă nu a acceptat.

Bistrițeanul a dat în judecată compania, iar în 2021 Judecătoria Cluj a obligat compania la plata costurilor de reparație, în valoare de 15.490 de lei, plus deplasările bărbatului în Ungaria, în valoare de 2.439 de lei și 513 lei dobânzi penalizatoare. Tribunalul Specializat Cluj a menținut decizia în decembrie 2022.

„Am recuperat aproape 5.000 din circa 7.000 de euro cheltuiți – cazări, benzină, avocați, etc… Chiar și așa, nu voi recupera vreodată toți banii. Eu nu primesc daune morale… Eu nu dormeam nopțile atunci, mă simțeam umilit. E o chestie de igienă morală să nu mă las călcat în picioare. Și ei mă tot amână…” a declarat bărbatul, pentru Libertatea.

 

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.