16.1 C
Bistrița
vineri, mai 24, 2024

Timp de o săptămână, cei mici și cei mari sunt așteptați la subunitățile ISU din Bistrița-Năsăud să experimenteze viața de pompier

“Ziua protecției civile din România” este sărbătorită de pompierii militari din toată țara, inclusiv în Bistrița-Năsăud. În perioada 26 februarie – 4 martie, la subunitățile ISU din Bistrița-Năsăud vor avea loc o serie de activități:

În contextul sărbătoririi ”Zilei Protecției Civile din România”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud propune o serie de activități sub egida ”Săptămânii Protecției Civile”, în perioada 26 februarie – 4 martie:

Zilnic, până la ora 17.00 – ”Ziua Porților Deschise” la toate subunitățile inspectoratului, unde cei mici și adulții pot interacționa cu pompierii – salvatori din județul Bistrița – Năsăud, precum și vedea tehnica de intervenție intrată în ultimul an în dotarea unității noastre.

27 – 28 februarie a.c. – sesiuni de instruiri practice privind tehnicile de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență (școli din localitățile Ciceu Mihăiești, Reteag și Palatul Copiilor din municipiul Bistrița)

28 februarie a.c., ora 10.00, exercițiu de alarmare publică ”Miercurea Alarmelor”

26-28 februarie a.c., exerciții de evacuare la nivelul unităților de învățământ din localitățile Tureac, Tiha Bârgăului și municipiul Bistrița

28 februarie a.c., ora 12.00, ceremonial militar cu ocazia Zilei Protecției Civile din România, la sediul inspectoratului din municipiul Bistrița, strada Sigmirului nr. 16

02-03 martie a.c. puncte de informare preventivă în zona mall-urilor din municipiul Bistrița pe diferite teme: prevenirea incendiilor, acordarea primului ajutor de bază (pentru exersarea/învățarea măsurilor de prim ajutor de bază, utilizarea defibrilatoarelor, tratarea arsurilor), oferta educațională (cariera în domeniul situațiilor de urgență) și programul nostru de voluntariat (informații generale)

03 martie a.c., organizarea ”Zilei educației preventive în lăcașurile de cult” (desfășurarea de activități de informare preventivă la obiective de cult, premergător sau după încheierea slujbelor religioase).

Protecția civilă a luat fiinţă în anul 1933 în România, prin Decretul Regal nr. 468. Acesta aproba „Regulamentul de funcționare a Apărării Pasive contra atacurilor aeriene”, având ca scop „limitarea efectelor bombardamentelor aeriene asupra populației şi resurselor teritoriului, fie asigurându-le protecția directă, fie micșorând eficacitatea atacurilor”.

La nivel național, din anul 2004 activitatea de protecţie civilă se desfăşoară în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivel județean, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!