1.3 C
Bistrița
joi, decembrie 7, 2023

INCREDIBIL : Un teren de sport pune lacăt pe Festivalul Cireșelor, unul dintre cele mai așteptate evenimente din județ

Mult așteptatul festival al cireșelor de la Cireșoaia nu va avea loc nici în acest an. Primăria Braniștea nu-l organizează dintr-un motiv greu de înțeles: nu are unde. Curtea școlii unde se desfășura până acum sărbătoarea care aduna mii de oameni a fost acaparată de un teren sintetic.

Nici după cei doi ani de pandemie plini de restricții festivalul cireșelor de la Cireșoaia nu-i va bucura pe pofticioși. Primăria Braniștea nu organizează nici în acest an așteptatul eveniment. Motivul este unul cel puțin ciudat. Primăria Braniștea susține că nu are unde să țină evenimentul. Curtea școlii unde se ținea sărbătoarea a fost acaparată de un teren sintetic.

 „Anul acesta nu avem unde să organizăm Sărbătoarea Cireșelor, deoarece în curtea școlii am făcut gazon sintetic, iar pe sintetic nu se poate desfășura festivitatea, iar în Cireșoaia nu avem loc”, a explicat primarul Martonos Tamás

Sărbătoarea Cireșelor a fost cea care a pus pe hartă micuța localitate, Cireșoaia, care și-a și luat numele de la gustoasele fructe. Anual, mii de oameni veneau la Festivalul Cireșelor pentru a gusta diferite soiuri de cireșe, dar și pentru cumpăra și a transforma fructele în gemuri sau compoturi.

Recolta cireșelor  a fost sărbătorită prima oară de către grofii care au dominat Becleanul și  împrejurimile în anul 1893. Participanții la sărbătoare aveau parte de muzică și dansuri iar doritorii puteau mânca cireșe, pe săturate, din cele peste 100 de soiuri din cele mai renumite cireșe din țară.

Nicolae Avram

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Scurt ghid turistic pentru cei care vor să viziteze Macao

Macao mai este cunoscut și ca „Vegas-ul Chinei” grație multitudinii de cazinouri de top prezente în acest oraș. El este însă și o destinație turistică ideală dacă vrei să petreci un weekend sau chiar mai mult într-un oraș asiatic extrem de dezvoltat.

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie, Orange angajează manager. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Stewo Plast Năsăud caută personal curățenie. Se oferă salariu atractiv, transport asigurat, bonuri de masă de 30 lei/zi lucrătoare. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de specialist marketing & comunicare și infirmieră part-time.

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...