22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

INCREDIBIL: Vă plimbați câinele pe spațiul verde? Riscați amenzi și de 1.000 de lei

Garda de Mediu avertizează că plimbatul câinilor în alte locuri decât cele special amenajate este contravenție, iar cei prinși că-și plimbă animalele pe spațiul verde, de exemplu, riscă amenzi și de 1.000 de lei. Ce uită instituția este faptul că în Bistrița nu exista spații speciale pentru asta…

Potrivit Gărzii de Mediu, într-o singură săptămână, instituția a primit 10 sesizări cu privire la plimbarea câinilor pe spațiul verde dintre blocurile din municipiu. Deși pare greu se crezut, asta reprezintă o contravenție, iar amenda poate ajunge și la 1.000 de lei.

„Avertizăm cetățenii că, potrivit Legii 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, art. 21, lit m, „plimbarea și îmbăierea câinilor și a altor animale în afara spațiilor amenajate” constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 1.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 1.000 de lei la 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, informează Garda de Mediu.

Instituția mai spune că plimbarea câinilor nu este permisă pe spațiile verzi (parcuri, grădini, scuaruri, fâșii plantate, păduri de agrement), ci doar în spațiile special amenajate. Ce omite Garda de Mediu să puncteze este faptul că în Bistrița nu există nici măcar un spațiu special amenajat pentru plimbarea animalelor.

Abia acum Primăria are în plan să amenajeze un astfel de loc în zona Pădurii Codrișor.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

8 COMENTARII

 1. Niste idioti care vor sa se bage-n seama si nu stiu ce sa faca. Bine ca se ard deseuri foarte nocive sub nasul lor si se fac ca nici nu vad si nici nu le miroase. Am avut ocazia sa vizitez foarte multe tari si capitale unde am avut placerea sa ma plimb in cele mai frumoase si celebre parcuri. Am vazut oameni care veneau cu o patura, pe care o intindeau si se culcau pe ea si cu animale de companie, Erau familii si cu doi trei caini. Nimeni nu aveau traba cu ei, principalul era ca ei sa se simta bine. Acest lucru l-am intalnit la Paris, Madrid, New-York. Roma, etc. Pacat ca niste inculti, pusi acolo unde nu trebuie, vin sa bulverseze si sa strice placerea omului care prin munca lui consolideaza PIB-ul tarii si le fac acestor indivizi salarii mari, nesimtite ca la urma sa vina si sa-si bata joc de el.

  • nu-i băga în seamă Dorule .. 90% dintre angajații instutițiilor publice habar n-au de ce merg la job

   – extras Legea nr.24 / 2007 –
   Art. 3 – spațiile verzi (publice) = parcuri, grădini, scuaruri, fâșii plantate
   PARC – spațiu verde
   SCUAR – spațiu verde cu suprafața mai mică de un hectar amplasat în cadrul ansamblurilor de locuit (…)

   despre amenzi ..numa de bine!
   îndrăzniți conform legii 🙂

 2. Foarte bine! De s-ar pune si in practica, dar apatica noastra politie noastra locala, nu vad cum.
  Ti-e frica sa-ti lasi copiii pe spatiile verzi, care au devenit WC public pentru caini.

 3. Strângeți mizeria după câini! Pe spatiile verzi dintre blocuri, chiar și pe trotuarele de pe Decebal numai grămăjoare găsim… Te ia greața,,,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...