12.6 C
Bistrița
joi, martie 28, 2024

INEDIT: Cooperativa din Sîngeorz are 6 noi produse montane ATESTATE!

Ministerul Agriculturii a dedicat o zi Cooperativei din Sîngeorz. Aceasta a fost dată ca și exemplu de bună practică tuturor celor prezenți la eveniment. Mai mult, în cele două zile de conferință, 6 noi produse montane ale acesteia au fost atestate. AFLĂ despre ce produse e vorba și ce planuri au pe viitor:

Să tot ajungi pe la Sîngeorz, dacă vrei să mănânci bine și sănătos! Aici, mai mulți producători locali și-au unit forțele și au realizat o Cooperativă.

Nu doar că au înființat-o, dar au reușit să-i convingă și pe cei de la nivel național de gustul bun și autentic al produselor lor.

Așa că în iarnă, Cooperativa Agricolă Sîngeorz Băi a avut PRMIUL produs tradițional atestat: Brânza frământată de Sîngeorz.

Mai multe despre acest subiect puteți reciti AICI:

Și-au unit forțele și au reușit! Brânza frământată în inima stațiunii balneare Sîngeorz-Băi a devenit produs tradițional

Determinarea și zelul lor a impresionat pe cei din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Astfel, din cele două zile de conferință de la Sibiu, de săptămâna trecută, una a fost dedicată EXCLUSIV Cooperativei din Sîngeorz.

”Am fost dați ca și exemplu de bună practică, fiind singura cooperativă cu circuit închis: animale, pășune, fabrică, magazin de desfacere și sărbători organizate” a explicat Mariana Floarea larionesi, președintele Cooperativei Agricole Sîngeorz Băi.

O bucurie și mai mare a echipei a fost atestarea a șase produse montane.

”Noi aveam un produs tradițional atestat. Dar acum am primit și atestatul de produs montan pentru șase preparate din telemea și cașcaval. Încă nu le-am dat un nume la fiecare, dar urmează” au mai explicat reprezentanții Cooperativei.

Bunătățile din Ținutușl Grăniceresc, așa cum le place să le numească, vor putea fi degustat pe 22 septembrie, la Cormaia, în cadrul ”Sărbătorii Străbunilor”.

Ținutul Grăniceresc cuprindea 42 de comune. Și vrem să îl reîntregim. Ca lumea să știe când vine pe Valea Someșului sau a Ilvelor că vin în Ținutul Grăniceresc, exact cum știu când merg în Bucovina. În viitor vrem în fiecare comună să organizăm astfel de evenimente, la care să ne facem cunoscute produsele. Ideea nu e să ducem produsele noastre de aici la București sau la Cluj. Ci să aducem consumatorul aici. Pentru că dacă pleacă producătorii din zona noastră, nu se mai întoc, pentru că în zona montană e greu. Deci asta e ideea. Să aducem consumatorul aici. Nu să dispăream. Iar Sărbătoarea Străbunilor e un eveniment frumos la care participă anual 5 – 6.000 de oameni” au mai explicat cei din echipa Cooperativei.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM caută reprezentant vânzări Bistrița

Materom angajează Reprezentant vânzări Bistrița-Năsăud. Postul este disponibil în Bistrița. Se oferă venituri financiare motivante + bonus in functie de performanțe, mașină de serviciu, laptop, telefon, contract perioadă nedeterminată. 

5 motive pentru a îți lua un colțar de bucătărie

Colțarele sunt o categorie de piese de mobilier extrem de practice și de confortabile, în același timp. În cazul în care te-ai gândit să cumperi un colțar pentru bucătărie, dar nu ești încă hotărât dacă este sau nu o idee bună, te ajutăm să îți clarifici această întrebare în materialul de față.

NOI locuri de muncă, la Masterfoam și Stewo Plast Năsăud: Se caută șef de schimb, reglor

MasterFoam Grup Bistrița are nevoie de șef de schimb, operatori producție, tehnicieni și magazioneri. Stewo Plast Năsăud are nevoie de un reglor cu experiență, iar Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, infirmieră și fiziokinetoterapeut. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Sercaver SRL, Rombat sau Electroplast.