17.9 C
Bistrița
marți, august 9, 2022

INEDIT: Doi tineri bistrițeni vor primi cadou contravaloarea cursurilor școlii de șofer

La nivel național se derulează o campanie de ajutorare a tinerilor din medii defavorizate. Mai exact, li se plătește contravaloarea cursurilor de școală de șofer. Din cei aproape 200 de candidați, au fost aleși 45, printre care și doi tineri din județul nostru.

O campanie derulată la nivel național vine în sprijinul tinerilor care doresc să muncească și au nevoie de permis de conducere, dar nu au condițiile financiare necesare.

Până în 25 ianuarie, cei interesați să facă școala de șoferi trebuiau să își depună „dosarele”. Acestea conțineau formularul de aplicare, motivul solicitării susținerii financiare, scrisori de recomandare, adeverință de venit, declarație de la angajator etc.

Campania se adresează în mod special tinerilor din medii defavorizate. Peste 200 de aplicanți din toată țara au solicitat ajutorul acesta.

Majoritatea tinerilor (196) au solicitat acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, 13 tineri s-au înscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE și unul pentru B adaptat.

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru:

  1. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.
  2. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Din cei care și-au depus dosarul au fost aleși 45. Printre aceștia, și doi bistrițeni. E vorba de Istvan D. din localitatea Matei și Zoltan Mihai N. din Cireșoaia.

Campania este lansată de Benzinăriile Mol.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...