11.1 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Infractorii sexuali, luați în evidență și controlați. Ce-a pățit un telcian cu antecedente care a plecat în străinătate fără să anunțe

Începând de anul trecut, în România există un instrument prin care cei care au comis infracțiuni sexuale și sunt liberi sunt obligați să anunțe inclusiv când pleacă din localitate. Un bărbat din Telciu, care era inclus în acest registru al infracțiunilor sexuale, s-a ales cu un al doilea dosar penal după ce a plecat în străinătate fără să anunțe.

Încă de anul trecut, în România funcționează un registru automatizat cu persoanele care au comis infracțiuni sexuale. Acesta reunește toate persoanele care au comis acest tip de infracțiuni, chiar daca au fost eliberate.

Printre obligațiile pe care le au persoanele înscrise în acest registru se numără prezentarea periodică la poliție, cel puțin o dată la 3 luni. Persoanele înscrise în registru trebuie să dea detalii despre meseria sau profesia avută, persoanele minore, în vârstă sau cu dizabilități cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact, precum și despre orice tangență au avut cu școli, tabere de copii sau orice loc frecventat de copii.

De asemenea, persoanele din registru trebuie să anunțe poliția când pleacă din localitatea de domiciliu pentru perioade mai lungi de 15 zile. Un telcian de 43 de ani înscris în acest registru a ignorat această solicitare și a plecat în străinătate fără să anunțe poliția.

Acesta s-a ales cu încă un dosar penal și riscă închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă penală.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.