-5.3 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Infractorii sexuali, luați în evidență și controlați. Ce-a pățit un telcian cu antecedente care a plecat în străinătate fără să anunțe

Începând de anul trecut, în România există un instrument prin care cei care au comis infracțiuni sexuale și sunt liberi sunt obligați să anunțe inclusiv când pleacă din localitate. Un bărbat din Telciu, care era inclus în acest registru al infracțiunilor sexuale, s-a ales cu un al doilea dosar penal după ce a plecat în străinătate fără să anunțe.

Încă de anul trecut, în România funcționează un registru automatizat cu persoanele care au comis infracțiuni sexuale. Acesta reunește toate persoanele care au comis acest tip de infracțiuni, chiar daca au fost eliberate.

Printre obligațiile pe care le au persoanele înscrise în acest registru se numără prezentarea periodică la poliție, cel puțin o dată la 3 luni. Persoanele înscrise în registru trebuie să dea detalii despre meseria sau profesia avută, persoanele minore, în vârstă sau cu dizabilități cu care locuiesc sau cu care au intrat în contact, precum și despre orice tangență au avut cu școli, tabere de copii sau orice loc frecventat de copii.

De asemenea, persoanele din registru trebuie să anunțe poliția când pleacă din localitatea de domiciliu pentru perioade mai lungi de 15 zile. Un telcian de 43 de ani înscris în acest registru a ignorat această solicitare și a plecat în străinătate fără să anunțe poliția.

Acesta s-a ales cu încă un dosar penal și riscă închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amendă penală.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: