-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Crește numărul cazurilor de Covid! Localurile din Bistrița, Beclean și Sîngeorz-Băi, obligate de mâine să primească mai puțini clienți

Numărul tot mai mare de cazuri de Covid-19 înregistrate în Bistrița-Năsăud determină autoritățile județene să vină cu noi restricții. În două comune din județ incidența cazurilor este deja uriașă. Astfel, în mai multe comune, dar și în Bistrița, Beclean și Sîngeorz-Băi, proprietarii de localuri sunt din nou obligați să-și reducă numărul de clienți pe care îi primesc concomitent.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca de mâine să fie luate în calcul noi restricții, în mai multe localități. Astfel, în localitățile unde rata de incidență este mai mică sau egală cu 1/mia de locuitori cinematografele, sălile de spectacole și cele de sport vor putea funcționa la capacitate de maxim 50%. Dacă incidența trece de 1/mia de locuitori capacitatea maximă este de doar 30%.

Și localurile din mai multe orașe și comune din județ sunt nevoite să primească mai puțini clienți începând de mâine. La incidența mai mică sau egală cu 3/mia de locuitori capacitatea maximă acceptată a localurilor este de 50%.

În această situație se află comunele: Ciochiș, Uriu, Maieru, Ciceu Giurgești, Coșbuc, dar și orașele Bistrița și Beclean. Aici localurile pot funcționa la o capacitate de maxim 50%, iar sălile de sport, cinematografele și sălile de spectacole la o capacitate de maxim 30%.

Unde incidența trece de 3/mia de locuitori, localurile pot funcționa la o capacitate de maxim 30%. În această situație se află orașul Sîngeorz-Băi, dar și comunele Chiuza, Lunca Ilvei, Șieu-Măgheruș, Sânmihaiu de Câmpie, Budești, Negrilești și Poiana Ilvei.

În ultimele 24 de ore, în județ s-au înregistrat 164 de cazuri noi de Covid-19. Situația cea mai gravă se înregistrează în Poiana Ilvei, unde incidența a trecut de 10/mia de locuitori. Incidență mare se înregistrează și în Negrilești (7,86/mia de locuitori).

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: