-9.3 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

„Insulele ecologice digitalizate”, noile platforme de gunoi la care visează Primăria Bistrița ar costa 24,5 milioane de lei

Nu mai puțin de 24,5 milioane de lei ar urma să coste insulele ecologice digitalizate cu care vrea municipalitatea să înlocuiască actualele platforme de gunoi dintre blocuri. Acestea ar urma să țină mirosurile deoparte și să fie protejate „anti-vandalism”.

Potrivit unui proiect de hotărâre care s-a aflat săptămâna aceasta pe masa consilierilor locali, Primăria Bistrița intenționează să acceseze fonduri europene pentru a schimba sistemul de colectare a deșeurilor, mai exact platformele de gunoi dintre blocuri.

Noul sistem se numește „insulă ecologică digitalizată”, iar implementarea sa ar costa nu mai puțin de 24,5 milioane de lei. Între blocurile din municipiu ar urma să fie amenajate 100 astfel de insule, cu containere dedicate pentru fiecare tip de deșeu.

„Pentru eficientizarea sistemului de management al deșeurilor, Municipiul Bistrița dorește să modernizeze 100 de platforme de colectare a deșeurilor, prin schimbarea sistemului de colectare și folosirea de noi tehnologii. Noua tehnologie de colectare selectivă – punct subteran de colectare a deșeurilor reprezintă o soluție tehnică ce respectă toate obligațiile legale impuse prin lege și ajută la îmbunătățirea condițiilor de viață ale populației”, se arată în proiectul de hotărâre discutat săptămâna aceasta în Consiliul Local.

Insulele ecologice sunt compuse dintr-un set de containere pentru colectarea separată a deșeurilor, protejate anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat. Au acces, pe baza unui card doar persoanele fizice arondate. Sistemul are un modul GSM care transmite date cu privire la beneficiarii serviciului și interfața de facturare. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem digital, instrument principal de monitorizare și raportare.

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...