21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

INTERZIS: Nu aveți voie cu așa ceva la Colibița! Amenda poate ajunge la 15.000 de lei

Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa (ABA Someș-Tisa) le reamintește tuturor celor care frecventează zona de agrement Colibița faptul că este interzisă folosirea ambarcațiunilor echipate cu motoare termice și hibride. Acest tip de ambarcațiuni necesită, pentru a funcționa, utilizarea combustibililor fosili, pe suprafața lacului Colibița din județul Bistrița-Năsăud, fapt interzis de Regulamentul de exploatare a lacului.

Un control recent efectuat în zonă, a scos la iveală faptul că 3 persoane au încălcat prevederile Regulamentului de exploatare a lacului, folosind pentru navigat astfel de ambarcațiuni.

Cei trei s-au ales cu procese verbale de constatare, prin care s-a dispus retragerea ambarcațiunilor, interzicerea utilizării acestora în scop navigabil pe acumularea Colibița și totodată, retragerea lor de pe malul lacului.

Dacă la următorul control se va constata că aceste măsuri nu au fost îndeplinite, aceștia vor fi sancționați cu amendă contravențională, al cărei cuantum este de până la 15.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 40.000 de lei pentru persoanele juridice, conform Legii Apelor nr. 107/1996, cu modificările și completările ulterioare.

Cadrul legislativ actual permite instituției noastre sancționarea celor care încalcă prevederile Regulamentului de exploatare, doar în etapa ulterioară identificării, după ce au fost dispuse măsuri de conformare, dacă acestea nu au fost îndeplinite. La controale participă alături de angajații ABA Someș-Tisa, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud. Aceste acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate prevederile Regulamentului de exploatare a lacului Colibița vor continua”, au transmis cei de la Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...