13.5 C
Bistrița
miercuri, mai 31, 2023

Intri-n țară?? Ești automat monitorizat: carantină sau izolare!

S-a mărit numărul de țări – zonă roșie – din care cei care vin intră automat în carantină. Ceilalți, indiferent de țara din care călătoresc, intră în izolare. De azi, se suspendă zborurile din și spre Germania. Cei izolați și carantinați sunt monitorizați electronic.

Azi-noapte s-a actualizat harta zonelor roșii și galbene din care cei care vin intră în carantină, respectiv izolare.

Astfel, zona roșie cuprinde cinci țări: Italia, Franța, Germania, Spania și Iran. Cei ce vin din aceste zone intră automat în carantină instituționalizată timp de 14 zile.

Toate celelalte țări din lume, exceptând aceste cinci, reprezintă zonă galbenă. Cei ce vin din aceste zone sunt puși automat în izolare.

Conform noii ordonanțe militare, prezentată aseară de ministrul Vela, cei aflați în carantină și în izolare vor fi monitorizați electronic. Conform OM II, cei ce nu respectă izolarea sunt automat încarantinați, iar cei care încearcă să părăsească carantina, reiau perioada de 14 zile.

Tot în OM III, prezentată aseară, ministrul a anunțat că se suspendă zborurile din și spre Franța și Germania pe o perioadă de 14 zile. Zborurile din și spre Franța și Italia sunt oricum suspendate de mai multe zile.

Mai multe informații privind noile măsuri impuse, ce vor intra în vigoare de azi de la ora 12.00, puteți reciti aici:

CARANTINĂ TOTALĂ de mâine! Se interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu anumite excepții:

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...