3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Curat ca lacrima! Fostul deputat Ioan Oltean a scăpat și de ultimul dosar penal

Fostul deputat Ioan Oltean a scăpat și de ultimul dosar în care era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu. Acesta nu ajunsese în judecată, procurorii dispunând clasarea cauzei.

Curat ca lacrima, așa este acum fostul și cel mai longeviv deputat din țară, Ioan Oltean. Retras din viața politică și publică, Ioan Oltean a primit neînceperea urmăririi penale în ultimul dosar în care era cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit Gazeta de Bistrița, în dosar era implicat și Negurici Sergiu și Rotaru Mihai. Conform procurorilor „fapta  nu este prevăzută de legea penală”.

„Clasarea cauzei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru un altul un folos necuvenit, faptă prevăzută de art. 132 din Legea 78/2000 cu aplicarea art. 297, alin. 1 din Cod Penal, întrucât (fapta) nu există”, scrie în cazul de clasare, citat de Gazeta de Bistrița.

Nu este prima dată când Ioan Oltean este acuzat de fapte penale de către procurori. Acesta a fost acuzat că a primit o șpagă de 600.000 de euro de la omul de afaceri Mihai Rotaru, în curtea bisericii din Chitila, ca să intervină la fosta președintă a ANRP, Crinuța Dumitrean, astfel încât Rotaru să obțină o despăgubire de peste 20 de milioane de euro.

La mijlocul anului trecut, dosarul a fost clasat, înainte să ajungă în judecată. Bistrițeanul.ro a scris despre asta AICI.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...