-3.2 C
Bistrița
luni, februarie 6, 2023

Ioan Turc: “Continuăm acțiunile pentru eradicarea cerșetoriei la Bistrița!”

O promisiune din campania electorală al actualului primar al Bistriței, Ioan Turc, a fost că elimină cerșetorii din oraș. Primarul a făcut un raport care conține ultimele luni de proces de eliminare a cerșetoriei.

O dată cu prinderea cerșetorilor din ultimele șapte luni, primăria, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială, a integrat în programele sociale 21 de familii care își făceau veacul pe străzi, cerșind.

Direcția de Asistență Socială colaborează cu Fundația HHC Baia Mare pentru implementarea unui proiect de Prevenire a Separării Copilului de Familie și, astfel, au reușit să facă acțiuni pentru a oferi sprijin familiilor în cauză, în urma efectuării anchetelor sociale.

Primarul Ioan Turc spune că cerșetorii au fost integrați și că unii dintre ei au primit chiar și ghiozdane și obiecte care servesc igienei. Le-au fost făcute și analize.

Prin proiectul menționat, au fost acordate ghiozdane echipate pentru începerea anului școlar și alte materiale pentru copiii înscriși la grădinițe, au fost decontate analize medicale, au fost achiziționate articole igienico-sanitare, de îmbrăcăminte, încălțăminte, de mobilier și electrocasnice, dar și consulturi medicale și consiliere familială. Pentru unele cazuri, a fost necesară acordarea sprijinului pentru obținerea actelor de identitate, găsirea unor spații pentru locuit, reintegrarea în familie sau întocmirea dosarului pentru încadrare într-un grad de handicap sau pentru pensionare”, a spus primarul.

Din 71 de persoane găsite la cerșit în Bistrița, conform lui Ioan Turc, 27 erau din Bistrița.  Pentru alte 32 de persoane identificate la cerșit și care aveau domiciliul în alte localități, s-au făcut solicitări la primăriile de care aparțineau, cu scopul de le oferi serviciile sociale necesare pentru a nu se întoarce în stradă.

Pentru 6 din cei 19 minori care  cerșeau pe străzile Bistriței, a fost sesizat DGASPC Bistrița-Năsăud pentru aplicarea măsurilor de protecție socială, fiind suspendate drepturile părintești pe termen nelimitat.

9 minori care figurau cu măsură de protecție socială au fost predați reprezentanților DGASPC, iar pentru 4 minori părinții au dat declarații prin care s-au angajat să supravegheze copiii pentru a nu mai cerși.

“Cu acest prilej, doresc să fac un apel către bistrițeni. Demersurile municipalității pentru eradicarea fenomenului cerșetoriei trebuie să fie susținute de fiecare dintre dumneavoastră. De cele mai multe ori, banii pe care îi oferiți cerșetorilor nu îi ajută să aibă o viață mai bună, ci contribuie la susținerea unui comportament antisocial”, a încheiat primarul.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: