16.3 C
Bistrița
miercuri, iunie 16, 2021

Ioan Turc: Ne dorim o schimbare cât mai rapidă a prefectului și subprefectului. Activitatea tuturor șefilor de deconcentrate va fi analizată obiectiv!

Partidul Național Liberal nu va începe jihadul în agențiile și în serviciile deconcentrate, deocamdată. Prezenți astăzi la sediul PNL , Ioan Turc, Sorin Hangan, Stelian Dolha și Ovidiu Florean și-au clamat victoria și schimbarea de gardă de la Palatul Victoria.

Cum, până la primul tur de scrutin au mai rămas doar cinci zile, instalarea liberalilor la cârma ministerelor ar putea aduce cu sine și schimbarea prefecților și subprefecților. Întrebat asupra acestui aspect, Turc s-a rezumat să spună că înlocuirea prefectului este atributul premierului Orban. Totuși, el a confirmat faptul că, la ora actuală, există mai multe nume, fără însă a face vreo nominalizare.

Avem, așa este, mai mulți doritori, urmează ca într-o ședință de Birou Politic Județean să analizăm și să facem o nominalizare, aceeași procedură urmând să o aplice și în cazul secretarilor sau subsecretarilor de stat în diferite ministere. Deocamdată, nu am făcut nicio propunere către premierul Orban”, a spus liderul liberal bistrițean.

Întrebat dacă crede că, din punct de vedere legal, prefecții ar putea fi schimbați până la finele acestei săptămâni, Ioan Turc a declarat că ar fi șanse.

„Da, eu cred că da, există voință politică, dar și legi care permit înlocuirea prefectului. Discutăm de prefecți ai PSD, partid care nu mai e la guvernare, așa că și prefecții fostului guvern ar trebui să plece acasă. Ceea ce nu știu e data când va avea loc această schimbare, mai ales că mai sunt puține zile până la primul tur de scrutin, așa că, e mai greu să spun ceva în acest sens”, a explicat Ioan Turc.

Așa cum e de așteptat, nici serviciile deconcentrate nu vor scăpa de frenezia schimbărilor de directori, doar că, în acest caz, Ioan Turc a confirmat faptul că, aici este așteptat rezultatul auditului ce urmează să fie făcut  la toate ministerele fostului Guvern Dăncilă.

 „Premierul a spus-o foarte clar: Urmează un audit al instituțiilor. În urma auditului se vor lua măsuri. Nu arbitrar. Nu facem ce a făcut PSD. Nu dăm la o parte omul lor ca să ne punem omul nostru. Orice fel de politică de resursă umană în zona instituțiilor publice va fi făcută ca la carte, cu responsabilitate”, a declarat Turc.

Liberalul bistrițean a mai punctat că acest lucru înseamnă că dacă auditul iese bine există posibilitatea ca actualii șefi ai instituțiilor să nu fie schimbați din funcții.

Alin CORDOȘ

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BistriVet angajează contabil, Filadelfia Group caută șoferi profesioniști și însoțitor de grup Grecia / Bulgaria

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița: BistriVet angajează contabil. Filadelfia Group caută șoferi profesioniști,...

CASA RUSU Bistrița: TOMBOLĂ și un TOP 10 super piese de mobilier pentru casa ta 

Dormitoare, sufragerii, fotolii sau colțare în stil clasic sau modern, pe toate le găsești în oferta...

VIDEO: VirtualMenu.ro – Meniu virtual pentru restaurante și cafenele – ideea genială și utilă a unor tineri bistrițeni

Un meniu virtual, pe care clientul oricărui restaurant sau cafenele îl poate accesa oricând scanând un...