0.7 C
Bistrița
luni, noiembrie 28, 2022

Ioan Turc: Ne dorim o schimbare cât mai rapidă a prefectului și subprefectului. Activitatea tuturor șefilor de deconcentrate va fi analizată obiectiv!

Partidul Național Liberal nu va începe jihadul în agențiile și în serviciile deconcentrate, deocamdată. Prezenți astăzi la sediul PNL , Ioan Turc, Sorin Hangan, Stelian Dolha și Ovidiu Florean și-au clamat victoria și schimbarea de gardă de la Palatul Victoria.

Cum, până la primul tur de scrutin au mai rămas doar cinci zile, instalarea liberalilor la cârma ministerelor ar putea aduce cu sine și schimbarea prefecților și subprefecților. Întrebat asupra acestui aspect, Turc s-a rezumat să spună că înlocuirea prefectului este atributul premierului Orban. Totuși, el a confirmat faptul că, la ora actuală, există mai multe nume, fără însă a face vreo nominalizare.

Avem, așa este, mai mulți doritori, urmează ca într-o ședință de Birou Politic Județean să analizăm și să facem o nominalizare, aceeași procedură urmând să o aplice și în cazul secretarilor sau subsecretarilor de stat în diferite ministere. Deocamdată, nu am făcut nicio propunere către premierul Orban”, a spus liderul liberal bistrițean.

Întrebat dacă crede că, din punct de vedere legal, prefecții ar putea fi schimbați până la finele acestei săptămâni, Ioan Turc a declarat că ar fi șanse.

„Da, eu cred că da, există voință politică, dar și legi care permit înlocuirea prefectului. Discutăm de prefecți ai PSD, partid care nu mai e la guvernare, așa că și prefecții fostului guvern ar trebui să plece acasă. Ceea ce nu știu e data când va avea loc această schimbare, mai ales că mai sunt puține zile până la primul tur de scrutin, așa că, e mai greu să spun ceva în acest sens”, a explicat Ioan Turc.

Așa cum e de așteptat, nici serviciile deconcentrate nu vor scăpa de frenezia schimbărilor de directori, doar că, în acest caz, Ioan Turc a confirmat faptul că, aici este așteptat rezultatul auditului ce urmează să fie făcut  la toate ministerele fostului Guvern Dăncilă.

 „Premierul a spus-o foarte clar: Urmează un audit al instituțiilor. În urma auditului se vor lua măsuri. Nu arbitrar. Nu facem ce a făcut PSD. Nu dăm la o parte omul lor ca să ne punem omul nostru. Orice fel de politică de resursă umană în zona instituțiilor publice va fi făcută ca la carte, cu responsabilitate”, a declarat Turc.

Liberalul bistrițean a mai punctat că acest lucru înseamnă că dacă auditul iese bine există posibilitatea ca actualii șefi ai instituțiilor să nu fie schimbați din funcții.

Alin CORDOȘ

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...

S-au specializat afară în curățenie, inclusiv după incendii, iar acum le arată bistrițenilor ce au învățat! EASY SOLUTION – servicii profesionale de curățenie pentru...

Povestea EASY SOLUTION, cea mai nouă firmă de curățenie care își oferă serviciile complete bistrițenilor, este...