9.9 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 2, 2023

Ioan Turc: Parlamentarii PNL cer impozitarea, chiar și cu 95 la sută, a pensiilor nesimțite

Parlamentarii PNL au depus azi un amendament de tăiere a pensiilor speciale. „Ne folosim de starea de urgență și am optat pentru o impozitare progresivă, între 10 și 95 la sută a pensiilor nesimțite”, a declarat Ioan Turc, liderul PNL BN.

Se face o nouă încercare de impozitare a pensiilor speciale. Se speră că de această dată, din cauza stării de urgență, va avea succes.

„PNL a mai depus un proiect de lege ce se află la CCR, în soluționare. Acum, profitând de starea de urgență, am decis să depunem amendamentul pentru o impozitare progresivă a pensiilor nesimțite”, a declarat Ioan Turc,

Liderul liberalilor a explicat că impozitarea progresivă e cuprinsă între 10 și 95 % din valoarea pensiilor:

  • 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei
  • 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei
  • 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei

Pensiile speciale ce vor fi supuse impozitării progresive aparțin:

  • parlamentarilor și funcționarilor parlamentari;
  • magistrați și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;
  • funcționarii Curții de Conturi;
  • Avocatul poporului;
  • personalul navigant;
  • personalul diplomatic.

Aici nu se încadrează polițiștii și militarii care beneficiază de pensii militare. Banii veniți din impozitarea pensiilor vor fi folosiți pentru lupta cu pandemia de coronavirus. Iar dată fiind situația de urgență, cred că acest amendament va trece!”, a concluzionat Ioan Turc, liderul PNL BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.