22 C
Bistrița
marți, iulie 16, 2024

Ioan Turc: Parlamentarii PNL cer impozitarea, chiar și cu 95 la sută, a pensiilor nesimțite

Parlamentarii PNL au depus azi un amendament de tăiere a pensiilor speciale. „Ne folosim de starea de urgență și am optat pentru o impozitare progresivă, între 10 și 95 la sută a pensiilor nesimțite”, a declarat Ioan Turc, liderul PNL BN.

Se face o nouă încercare de impozitare a pensiilor speciale. Se speră că de această dată, din cauza stării de urgență, va avea succes.

„PNL a mai depus un proiect de lege ce se află la CCR, în soluționare. Acum, profitând de starea de urgență, am decis să depunem amendamentul pentru o impozitare progresivă a pensiilor nesimțite”, a declarat Ioan Turc,

Liderul liberalilor a explicat că impozitarea progresivă e cuprinsă între 10 și 95 % din valoarea pensiilor:

  • 10% a pensiilor speciale între 2001-4000 lei
  • 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4001-7000 lei
  • 95% a pensiilor speciale care depășesc cuantumul de 7000 lei

Pensiile speciale ce vor fi supuse impozitării progresive aparțin:

  • parlamentarilor și funcționarilor parlamentari;
  • magistrați și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR;
  • funcționarii Curții de Conturi;
  • Avocatul poporului;
  • personalul navigant;
  • personalul diplomatic.

Aici nu se încadrează polițiștii și militarii care beneficiază de pensii militare. Banii veniți din impozitarea pensiilor vor fi folosiți pentru lupta cu pandemia de coronavirus. Iar dată fiind situația de urgență, cred că acest amendament va trece!”, a concluzionat Ioan Turc, liderul PNL BN.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră: Noi locuri de muncă, în Bistrița și Năsăud

Clinica Sanovil angajează asistent medical generalist, reprezentant medical, fiziokinetoterapeut și infirmieră! Delice Pan caută șofer pentru distribuție pâine. Coroana Grand Hotel angajează paznic iar Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița și Năsăud:

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...